Incredibil! Ce meserie și-a găsit acum Americanu! Emil Mitrache, anunţ după ce a fost şofer şi agent

Fostul actor din serialele „La Bloc" și „Nimeni nu-i perfect" se reinventează. Emil Mitrache sau Americanu', așa cum este cunoscut de o țară întreagă, a devenit ghid turistic pentru turiștii de peste hotare și străbate țară în lung și în lat pentru a le prezența acestora frumusețile patriei noastre.

07 iun. 2019, 07:52
Incredibil! Ce meserie și-a găsit acum Americanu! Emil Mitrache, anunţ după ce a fost şofer şi agent

După ce o perioada a încercat taximetria în sistem Uber în paralel cu piesele de teatru, acum actorul Emil Mitrache (53 de ani), cunoscut drept Americanu’ din serialul „La Bloc”, a schimbat macazul și a încercat o nouă profesie. Click! spune că acesta a devenit ghid profesionist și acum străbate țară în lung și în lat alături de turiști străini.

„Da, e adevărat, sunt ghid de câteva săptămâni. Acum când vorbesc cu voi sunt plecat din București, la Mănăstirea Polovraci. Îmi place ceea ce fac, dar să știți că nu este chiar așa ușor. Trebuie să ai multe calități, să fii sociabil, să știi să vorbești atât în română, cât și în engleză, să știi istorie și să fii foarte documentat pentru că niciodată nu știi ce întrebări primești din partea turiștilor cu care ești. Am fost săptămâna trecută cu un grup de japonezi care nu știau engleză, dar aveau un lider de grup, tot ghid, care știa limba lor și apoi le traducea din engleză. A fost un pic mai greu, dar m-am descurcat. E o meserie că oricare altă, am trecut de la șofer Uber la ghid turistic. Nu e nimic spectaculos”, ne-a spus actorul, care mai apare și în diverse alte piese de teatru atunci când programul îi permite.

Programul sau este foarte variat, în funcție de activitățile pe care le au grupurile pe care le însoțește. „Fac orice tip de tur, poate să fie unul de o zi pe Valea Prahovei sau poate fi o călătorie și de 12 zile. Avem o țară frumoasă și este păcat să nu o vadă și alții. Mă recunosc de multe ori turiștii și își doresc să facă câte o poză cu mine și facem. Apoi pleacă mai departe. Mie mi-a plăcut să comunic cu oamenii și îmi place că sunt mereu alții și sunt foarte curioși”, ne-a mai spus Emil Mitrache. Actorul a mai precizat că sunt și părți nu foarte plăcute ale meseriei lui. „Vine vara și o să fie din ce în ce mai multă lume. Iar turiștii de afară nu înțeleg de ce este așa aglomerat și de ce nu se ajunge la timp. Mai vin și căldurile, însă mie îmi place ce fac deocamdată”, a mai povestit în încheiere Emil Mitrache.

După ce a fimat pentru „La Bloc” de la Pro TV, „Gașcă” de la Kanal D și „Nimeni nu-i perfect” de la Prima TV”, Emil Mitrache a deschis o pizzerie. Din păcate, afacerea nu a avut succes, așa că Americanu’ a pus lacătul pe local. Actorul este căsătorit și are doi băieți, de 9 și 7 ani, Teodor și Edi, de care o perioada destul de lungă a avut grijă.