INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă aplici usturoi tocat pe tălpi?

Probabil cei mai multi dintre noi cunoastem faptul ca usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural. Raceala si infectiile nu au nici o sansa in fata unui asttfel de medicament care, insa, trebuie administrat cu prudenta de catre persoanele care sufera de aciditate gastrica, scrie bzi.ro

07 dec. 2014, 14:25
INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă aplici usturoi tocat pe tălpi?

Usturoiul este o planta atat de puternica, incat, atunci cand e aplicata pe picioarele cuiva, intra rapid in sange si poate avea un efect benefic in plamani. O cataplasma cu usturoi pusa pe talpile picioarelor este foarte buna pentru oprirea tusei si alungarea racelilor. Preparatul-minune se face tocand cativa catei de usturoi, amestecandu-i cu putin ulei de masline si aplicand mixtura pe talpi.

Usturoiul contine peste 200 de tipuri de ingrediente biologic-active, precum si vitamine, minerale, aminoacizi si enzime. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic. De asemenea este demn de remarcat si continutul apreciabil de seleniu si minerale. Alicina, eliberata atunci cand usturoiul este zdrobit, incurajeaza eliminarea colesterolului din organism si reduce cantitatea de grasimi nesanatoase produse de ficat. Unii cercetatori spun ca 1 mg de alicina, are puterea a 15 unitati standard de penicilina.