Incredibil: Cercetătorii au reuşit să facă un CREIER TRANSPARENT VIDEO

Un grup de cercetători americani au reuşit să facă creierul unui şoarece să fie transparent, după ce au folosit mai multe chimicale. Inedita descoperire are numeroase aplicaţii practice, oamenii de ştiinţă reuşind să studieze mai bine minusculele structuri neuronale. Mai mult, descoperirea poate fi folosită şi în studierea cancerului la sân, pentru găsirea a noi modalităţi de distrugere a acestuia. 

11 apr. 2013, 09:10

Cercetătorii Universităţii Standford au găsit o modalitate de a face un creier de şoarece transparent, după ce a fost ţinut pentru două zile într-un amestec chimic. Ei au publicat descoperirea într-un cunoscut jurnal ştiinţific, în cursul zilei de miercuri, potrivit Daily Mail.

 Citeşte şi EMOŢIONANT: Un copil de 7 ani, cu cancer la creier, ajutat să înscrie eseu VIDEO

În acelaşi timp, alte laboratoare încearcă să aplice tehnicile folosite de cercetătorii americani în alte ramuri ale medicinei, cum ar fi în studierea biopsiilor de cancer la sân. Imaginile oferite de Karl Deisseroth, profesorul coordonator al cercetării, au oferit o serie de fotografii ale unui creier de şoarece adult, înainte şi după ce acesta a devenit transparent.

Citeşte şi Cercetătorii japonezi au descifrat parţial visele

Pentru a transforma micul creier de şoarece, echipa de cercetători a fost nevoită să îndepărteze grăsimea care forma structura de susţinere a celulelor, aceasta blocând blocând lumina şi îngreunând cercetarea. Astfel, ei au înmuiat organul în anumite chimicale care au format o meşă transparentă în interiorul creierului folosită pentru a susţine ţesutul. Ulterior, grăsimea a fost pur şi simplu spălată, lăsând în urmă un creier complet transparent. Astfel, structurile creierului, cum ar fi celulele sau anumite structuri, sunt vizibile, ceea ce poate duce la descoperirea de informaţii chimice care erau normal ascunse.

Citeşte şi Secretul pe care orice bărbat trebuie să-l ştie

„Dacă tot creierul şoarecelui este transparent, asta face ca munca neuro-cercetătorilor mult mai uşoară, ceea ce îi va face mult mai fericiţi”, a spus doctorul Clai Reid, membru al Institutului pentru Cercetarea Creierului din Seattle.

În prezent, alţi doctori au preluat inedita metodă, încercând să o folosească pentru a face un creier uman să fie transparent.

Citeşte şi Experiment inedit: Un ochi TRANSPLANTAT pe coada unui mormoloc este FUNCŢIONAL