Incredibil cum a reacționat violonistul Ray Chen când o coardă a Stradivarius-ului i s-a rupt în timpul concertului

Ray Chen, unul dintre cei mai buni violoniști ai lumii, a depășit, în mod impecabil, un moment dificil petrecut în timpul concertului.

25 nov. 2021, 19:23
Incredibil cum a reacționat violonistul Ray Chen când o coardă a Stradivarius-ului i s-a rupt în timpul concertului

Ray Chen s-a trezit cu una dintre corzile de la Stradivarius rupte chiar în timp ce cânta. Experiența și stăpânirea de sine l-au ajutat să despășească momentul cu zâmbetul pe bune, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. A schimbat instrumentul cu cel al unui violonist din orchestră și a continuat.

Violonistul se afla pe scenă, în Sala Benaroya, și a interpretat solo-ul Concertului pentru vioară al lui Ceaikovski, alături de Simfonia din Seattle.

Momentul spontan al violonistului a fost apreciat de toată sala, care l-a aplaudat fără oprire.

Născut în Taipei, Taiwan și crescut în Australia, Chen a început să învețe să cânte la vioară la vârsta de patru ani. În cinci ani, a absolvit toate cele 10 niveluri ale educației muzicale Suzuki (metoda Suzuki) în Brisbane, Australia. Chen a fost invitat să cânte solo cu Orchestra Filarmonicii din Queensland la vârsta de opt ani. De asemenea, a fost invitat să cânte la concertul de deschidere al Jocurilor Olimpice de iarnă din 1998 de la Nagano, Japonia.

Chen a fost ales drept „Tânărul Muzician al Anului” de la 4MBS din Australia în 1999. El a primit Bursa Memorială Sydney May a Consiliului Australian pentru Examene de Muzică (AMEB) pentru că a fost cel mai tânăr și mai talentat muzician. Chen a primit diploma de licență în muzică cu distincție de la AMEB la vârsta de 11 ani. La 13 ani, a câștigat premiul I la Concursul Național Australian pentru Concerte pentru Tineret (NYCC), iar în 2005 a câștigat premiul I la Concursul Național de Vioară Kendall din Australia 2005.

Profesorul Goetz Richter, președintele Unității de Coarde de la Conservatoriul de Muzică din Sydney, l-a descris pe Chen drept „unul dintre cei mai talentați și realizați tineri violoniști care au apărut din Australia”.

https://www.youtube.com/watch?v=txc3w48CGMA&t=8s&ab_channel=SeattleSymphony