Incredibil cum o cheamă de fapt pe Maria Ciobanu! Nume reale ale vedetelor din România

Publicat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:01 // Actualizat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:01 // Sursa: romaniatv.net

Incredibil cum o cheamă pe cunoscuta artistă Maria Ciobanu. Puţini ştiu asta, însă draga interpretă a românilor şi-a luat numele de scenă de la satul său natal, Ciobăneşti.

Vedetele autohtone au devenit consacrate cu un nume pe care nu îl au în buletin. Mai mulți artiști de la noi au devenit cunoscuți sub pseudonime, publicul neștiind că, în realitate, aceștia se numesc cu totul altfel. Printre ei: Nelu Ploieșteanu, Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu, Cornelia Catanga, Clejanii sau Vali Vijelie, potrivit click.ro.

Nelu Ploieșteanu (69 ani) se numește în realitate Ion Dumitrache, deși toată lumea îl știe după numele cu care s-a consacrat. Toată lumea îi spunea Ploieșteanu, iar Nelu venea de la Ion. Și pentru că erau mulți de "Ion" în muzică, artistul a preferat să apară cu numele de Nelu alături de porecla de Ploieșteanu.

O știe o țară întreagă drept Sofia Vicoveanca (78 ani), dar ea în buletin a purtat numele de fată, de Sofia Fusa, apoi, după ce s-a căsătorit cu soțul ei, ziaristul Micu, i-a purtat cu mândrie numele acestuia, pe care îl are și acum în buletin. Porecla Vicoveanca i-a fost pusă la lansarea sa în muzica populară, în tinerețe, după localitatea din care provine, Vicovul de Jos, Suceava.

"Ciorcârlia" Maria Ciobanu (82 ani) a devenit celebră cu numele unui sat din Vâlcea. "Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu, iar ea și-a luat numele de la satul Ciobănești", a dezvăluit, la un moment dat, dascălul Mihai Bădescu, unul dintre apropiații marii interprete. Deși în buletin ea apare ca Diaconu, Maria Ciobanu a preferat, la lansarea ei în muzica populară, să fie cunoscută sub numele de Ciobanu.

Clejanii se numesc Viorica Manole (46 ani) și Ioniță Manole (49 ani). Cei doi artiști au preluat numele de scenă după localitatea lor natală, Clejani, din Jud. Giurgiu. Formaţia a avut mai degrabă un succes internaţional decât naţional, cântând la Opera Garnier, din Paris, la Perpignan, fiind apreciată de Yehudi Menuhin, de Johnny Depp sau Vanessa Paradis. Visul lor de a se face renumiţi şi în ţara de origine s-a împlinit în 2004, când au cântat la Premiile MTV România. Viorica și Ioniță s-au cunoscut în 1987, pe când aveau 14, respectiv 17 ani, la aniversarea unei mătuşi de-a ei, unde au interpretat un cântec în duet. Relaţia lor a început de-abia 5 ani mai târziu, când s-au revăzut la o nuntă. Viorica şi Ioniţă au doi copii: o fată pe nume Margherita şi un băiat numit Fulgi.

Cornelia Catanga (61 ani), una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică lăutărească de la noi, a devenit cunoscută de mică sub acest nume, însă în buletin s-a chemat cu totul altfel. Ani de zile a cântat drept Catanga și lumea așa o știe, însă, în realitate, artista de muzică lăutărească s-a numit Cornelia Miroiu, iar după căsătoria cu Aurel Pădureanu a luat numele acestuia.

Manelistul Vali Vijelie (49 ani) se numește în realitate Rusu Valentin. A devenit cunoscut de ani de zile cu un pseudonim care l-a făcut celebru, dar dacă-i ceri și lui buletinul vei avea supriza să nu recunoști numele.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
artişti Maria Ciobanu nume nume de scenă Vali Vijelie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 ian 23:31
Răspunde | Votează email 0 email
Diana Hanganut
Când l-am găsit pe doctorul Ogume, aveam nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vraja de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, prietenul meu a început să-mi trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand pe dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: [email protected] Sunați-l sau adăugați-l pe whatsapp prin: +2348069032895
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H