Incredibil, dar adevărat: bătrânii din Italia, puși să cerșească de escroace din România. Femeile își inventau probleme grave de sănătate și accidente, pentru a obține sute de mii de euro

Un nou fenomen periculos face victime pe bandă rulantă în Europa, dar mai ales, în Italia, unul dintre statele din UE cu cei mai mulți români plecați la muncă, dar și la cerșit. Zeci de bătrâni s-au plâns procurorilor italieni că au fost șantajați și păcăliți de femei din România să le trimită sume uriașe de bani. 

12 apr. 2023, 23:13
Incredibil, dar adevărat: bătrânii din Italia, puși să cerșească de escroace din România. Femeile își inventau probleme grave de sănătate și accidente, pentru a obține sute de mii de euro

Procurorii din Italia instrumentează 59 de plângeri făcute de bătrâni din România, escrocați de femei din țara noastră. Unele escroace sunt chiar fiicele seniorilor trimiși să cerșească pentru a face rost de bani, pentru a sponsoriza povești inventate.

Într-un astfel de scenariu halucinant s-a aflat și Umberto, un cetățean în vârstă de 82 de ani, păcălit de Alina, o româncă de etnie romă. Până de curând, Umberto cerșea de ani de zile pe străzile din Italia. Se afla în scaun cu rotile și se afișa cu un carton prin intermediul căruia cerea bani pentru a-și ajuta fiica. El susținea că din cauza unui accident grav de mașină, a ajuns în scaunul cu rotile. De fapt, bărbatul avea o sănătate chiar bună. La finalul „programului”, el se ridica în picioare, își plia scaunul și se urca la volanul SUV-ului personal.

Timp de șase ani, Umberto i-a trimis Alinei aproape 300.000 de euro. Femeia cerea bani de la bătrânel pentru a-și achita diverse operații, precum: intervenție pe creier, transplanturi de ficat, rinichi, plămâni etc.

 

Bătrânul din Italia, trimis să discute cu „Ministerul Organelor” din România

 

Un jurnalist din Italia a „mirosit” cazul și a luat legătura cu Alina, care l-a redirecționat pe reporter către așa-zisul „Minister al Organelor”. La telefon a răspuns o femeie care nu a avut cum să explice situația jenantă și deosebit de gravă.

De asemenea, gazetarul a intrat într-un apel video cu Alina, alături de Umberto. Femeia din România a încercat să demonstreze că operațiile sunt reale, dar „cicatricile” erau făcute cu pixul.

Rocco Xavi, corespondent România TV, l-a ajutat pe jurnalistul italian în anchetă și i-a explicat lui Umberto că tot ceea ce a trăit a fost doar o minciună. De asemenea, i-a explicat bătrânului că nu este un caz singular. Francesco, un alt român din Italia, i-a transmis lui Umberto că și el a fost păcălit de o femeie din România, urmând același model. Blondina se ruga de cetățeanul italian să-i trimită bani pentru a-și putea face diverse operații, „necesare” în urma unor accidente grave.

Mai mult, jurnalistul din Italia a fost în satul din Buzău, pentru a o confrunta pe Alina, dar și pe Valerica, fiica lui Umberto, despre care bătrânul credea că murit, o altă poveste inventată de escroacele din „Cizmă”.

Povestea a fost relatată în presa din Italia – VEZI AICI VIDEO.

Cazul lui Umberto a fost prezentat și miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.