Incredibil, dar adevărat: O fetiţă a intrat în Turcia folosind un paşaport cu poza unui unicorn FOTO

O fetiţă de nouă ani a reuşit să intre în Turcia folosind un paşaport de jucărie, care o identifica drept un inorog roz.

12 iun. 2013, 13:38
Incredibil, dar adevărat: O fetiţă a intrat în Turcia folosind un paşaport cu poza unui unicorn FOTO

Autorităţile de la aeroport chiar i-au ştampilat documentul lui Emily Harris şi au lăsat-o să treacă de vamă fără nicio problemă, deşi fotografia de la paşaport înfăţişa un unicorn de pluş, jucăria ei favorită.

Mama şi tatăl fetiţei au rămas uimiţi când şi-au dat seama că i-au dat paşaportul greşit lui Emily şi că autorităţile vamale nu şi-au dat seama. Documentul era, de fapt, un „paşaport” de la Bear Factory pentru jucăria denumită Lily Harris.

„Nu mi-am dat seama până nu am pus paşapoartele deoparte. M-am panicat un pic, gândindu-mă că o să vină cineva după noi, dar nu s-a întâmplat nimic. Paşaportul nici măcar nu arată real – are un cap de ursuleţ de pluş auriu pe copertă şi are cu totul altă dimensiune de cel real. Bărbatul chiar a întrebat-o pe Emily ce vârstă are, i-a spus că are 9 ani, şi apoi l-a ştampilat”, povesteşte mama fetei, Nicky, din South Wales, Marea Britanie. Mai mult, jucăria nici măcar nu se afla în vacanţă cu ei.

Autorităţile vamale din toate ţările lumii trebuie să scaneze paşaporturile şi să verifice de două ori informaţiile de pe ele pentru a permite unui străin să intre în ţară. Dar, în acest caz, nu s-a întâmplat acest lucru, în mod evident. Părinţii lui Emily sunt îngrijoraţi, însă, de cât de uşor ar fi furtul unui copil şi transportul lui în străinătate.