INCREDIBIL: Directoarea unui inspectorat şcolar a scăpat de proces într-un mod ridicol VIDEO

Trimisă în judecată pentru nereguli finanicare, directoarea unui inspectorat şcolar a fost iniţial demisă. Timpul a trecut, roata s-a învârtit, iar femeia a fost numită iar şefă peste inspectorat, când procesul era în plină desfăşurare. Ca să nu se judece cu ea singură, directoarea a mers în instanţă unde s-a iertat singură, informează România TV.

28 mart. 2014, 14:47
INCREDIBIL: Directoarea unui inspectorat şcolar a scăpat de proces într-un mod ridicol VIDEO

Totul a început în anul 2009, când raportul Curţii de Conturi a arătat jaful petrecut la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi: salarii de merit acordate ilegal, ore suplimentare plătite către profesori aflaţi în concediu de odihnă şi multe alte năstruşnicii. Pentru a-şi recupera prejudiciul de aproape un miliard de lei vechi, Inspectoratul i-a acţionat în instanţă pe vinovaţi. Printre ei, şi şefa, Silvana Şestacovschi. Numai că în timpul procesului, ea a fost numită din nou în fruntea instituţiei.

 

„S-a retras acţiunea. Domnul Tudor a făcut atunci trimiterea în instanţă. Nici măcar nu am fost chemată să dau o declaraţie. Eu am fost înlăturată de la conducere”, a spus Silvana Şestacovschi, Inspector şef al ISJ Călăraşi.

„A emis o decizie şi mi-a dat mie o împuternicire pentru a reprezenta legal inspectoratul în procesul cu ea. Nu te duci tu la instanţă să te judeci cu tine. Slăbiciuni ale legii. Situaţia nu e numai la Călăraşi”, a precizat Constantin Tudor, fost Inspector şef al ISJ Călăraşi.

Despre paguba produsă instituţiei în 2009, directoarea pare să fi uitat. Mai mult, peste ciudatul concurs de împrejurări a picat mănuşă şi legislaţia.

„Între timp, pe 15 iunie 2012 s-a publicat în Monitorul Oficial aşa numita lege a amnistiei fiscale pentru bugetari”, a spus Constantin Tudor.

Citeşte şi Şeful CAS Călăraşi, atât de beat, încât a fost nevoie de ajutorul pompierilor ca să fie dus la spital