INCREDIBIL. Facebook atrage mai mulţi tineri în prime-time decât cele mai importante televiziuni

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, atrage mai multe persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, în timpul orelor din prime-time, decât oricare dintre cele mai importante patru reţele de televiziune.

31 iul. 2013, 14:16
INCREDIBIL. Facebook atrage mai mulţi tineri în prime-time decât cele mai importante televiziuni

Jumătate dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, care deţin atât televizoare, cât şi computere, accesează reţeaua de socializare Facebook între orele 20.00 şi 23.00, în timpul săptămânii, potrivit unui studiu realizat de compania Nielsen

În schimb, cele patru televiziuni incluse în acest studiu atrag între 37 şi 43% din aceste persoane tinere. Nielsen a refuzat să precizeze care sunt reţelele de televiziune pe care le-a inclus în acest studiu, care a fost comandat companiei Nielsen de Facebook.

Acesta este primul studiu important care compară „audienţa” Facebook cu cea a televiziunilor, furnizându-le advertiserilor informaţii cu privire la utilizatorii celor două tipuri de platforme.

Informaţiile furnizate de acest studiu sunt favorabile Facebook în contextul luptei pe care o duce compania pentru a sparge monopolul deţinut de reţelele de televiziune în privinţa bugetelor din publicitate.

Potrivit Mediafax, totodată, Facebook plănuieşte să vândă spaţiu publicitar în stilul reclamelor difuzate de televiziuni, în valoare totală de 2,5 milioane de dolari pe zi, potrivit unor surse apropiate companiei.

„Datele oferite de acest studiu schimbă felul în care advertiserii ne privesc în momentul de faţă”, a declarat Fred Leach, Head of Measurement Research la Facebook, într-un interviu.

„Aceştia obişnuiau să se gândească la Facebook ca la o nişă, atunci când îşi stabileau bugetele de marketing. Însă aceste noi date demonstrează că Facebook este o piesă foarte importantă care le poate furniza audienţă”, a mai spus Fred Leach.

Pe de altă parte, în timpul zilei, Facebook are o şi mai mare audienţă comparativ cu cea a celor patru televiziuni, potrivit aceluiaşi studiu. Facebook atrage peste jumătate din persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 44 de ani. Niciuna din cele patru televiziuni incluse în acest studiu nu atrage mai mult de 40% din persoanele din această grupă de vârstă.

„De-a lungul unei zile lucrătoare, cele mai multe persoane nu au în faţa lor un televizor (la care să se poată uita, n.r.)”, a mai spus Fred Leach.

Citeşte şi: Ponta, popular pe Facebook. Doar Merkel şi Cameron îl întrec la numărul de fani

Facebook nu are însă un succes la fel de mare în rândul persoanelor mature, în prime-time. În acest interval orar, Facebook atrage doar 48% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 44 de ani, în timp ce fiecare din televiziunile incluse în studiu poate să atragă peste 65% din telespectatorii din această grupă de vârstă.

Studiul Nielsen nu precizează timpul petrecut de utilizatorii reţelei de socializare Facebook. De asemenea, studiul nu furnizează informaţii despre alte reţele de socializare, precum Twitter. Totuşi, Nielsen plănuieşte să furnizeze în acest an şi informaţii despre numărul persoanelor care utilizează reţeaua de microblogging Twitter în timp ce se uită la televizor.

Din actualul studiu a rezultat o suprapunere a celor două activităţi: privitul la televizor şi verificatul contului de Facebook.

„Mulţi oameni vorbesc pe Facebook despre show-urile TV la care se uită chiar în timpul în care se află pe reţeaua de socializare”, a mai spus Fred Leach. El a precizat că acest lucru reprezintă o oportunitate pentru advertiseri, ale căror mesaje pot astfel să ajungă de mai multe ori la consumatori.

Citeşte şi: Facebook, Google şi Apple solicită TRANSPARENŢĂ privind programele de interceptare ale SUA