INCREDIBIL: O familie de romi a mutat cursul unui râu ca să-şi construiască palat VIDEO

Ţiganii schimbă harta României. Au ajuns să mute râurile ca să ridice celebrele palate cu turnuleţe. S-a întâmplat în judeţul Bihor. Acolo albia unui pârâu s-a transformat într-un adevărat şantier: romii au mers cu excavatoarele şi au mutat apa la mai bine de 10 metri depărtare, pentru că nu aveau suficient loc ca să construiască palatul de vis. Oamenii sunt revoltaţi, pentru că pârâul a ajuns acum la doar câţiva metri de casele lor, iar la ploile abundente apa riscă să le măture gospodăriile.

27 iul. 2014, 15:39
INCREDIBIL: O familie de romi a mutat cursul unui râu ca să-şi construiască palat VIDEO

Lucrările de mutare a râului, în localitatea Şoimi din judeţul Bihor, au început în urma cu două zile, iar oamenii au rămas uimiţi să constate cum albia pârâului este deviată cu mai multe excavatoare, potrivit România TV. Proiectul a fost făcut de o familie de ţigani din sat, despre care oamenii au spus că nu respectă nicio regulă.

Mai multe locuinţe din zonă, dar şi casa parohială, riscă să fie măturate de viituri în cazul unor ploi abundente.

La rândul lor, ţiganii au spus că totul a fost făcut legal. Pârâul este pe terenul deţinut de ei, iar lucrările au fost făcute pe cheltuială proprie. „Nu este nicio problemă. Valea nu este încă terminată. Nu am făcut treaba de capul nostru. Am făcut cu acte în regulă, cu decizie de la Oradea. Nu ştiu cu ce am putut supăra oamenii, dacă facem un lucru bun? Am mutat cursul de apă pe terenul nostru. Este făcut frumos, ca să curgă apa frumos„, a declarat Sorin Georgescu, proprietarul terenului.

Primarul din localitatea Şoimi, Ioan Vaida, este de părere că nu există motiv pentru un conflict între români şi ţigani.