INCREDIBIL: O şcoală britanică le permite elevilor de 11 ani să FUMEZE în pauze, în CURTEA INSTITUŢIEI

O şcoală din Marea Britanie se află în anchetă după ce s-a aflat că profesorii le permit elevilor cu vârste de cel puţin 11 ani să fumeze în pauză, în curtea instituţiei.

17 oct. 2013, 18:56
INCREDIBIL: O şcoală britanică le permite elevilor de 11 ani să FUMEZE în pauze, în CURTEA INSTITUŢIEI

Personalul şcolii Elmete Central, din Roundhay, Leeds, le permite elivilor cu vârste între 11 ani şi 16 ani să fumeze în pauze, în curtea instituţiei, dezvăluie Daily Mail. Şcoala este renumită ca fiind o instituţie de învăţământ care pregăteşte „unii dintre cei mai competitivi tineri”, inclusiv „specialişti în educaţia copiilor cu dificultăţi în comportament, emoţionale şi sociale”, precizează tabloidul britanic.

Publicaţia descrie şi „ritualul zilnic” al fumatului, explicând că elevilor li se confiscă ţigările pe care le au asupra lor când intră la cursuri, dar acestea li se înapoiază la cerere, în timpul pauzelor dintre cursuri şi, evident, la sfârşitul programului.

Citeşte şi O asociaţie va preda cursuri de FERICIRE în şcolile din România, ţara cu cei mai nefericiţi locuitori din UE

După ce s-a aflat de aceste obiceiuri ale elevilor de la Elmete Central, tolerate chiar de către profesorii care ar fi trebuit să le interzică de la bun început, s-a iniţiat o anchetă în rândul personalului şcolii. În urma investigaţiilor a rezultat că fostul director al şcolii ar fi dat tonul acestor obiceiuri. El a vrut să ajungă astfel al un compromis cu elevii fumători care chiuleau de la orele de curs sub diferite pretexte ca să meargă să fumeze pe furiş. 

Actualul director al şcolii, care a prelut conducerea instituţiei de câteva zile, a aflat cu ocazia anchetei de  „metoda” predecesorului său. El a promis că va aceste practici nu vor continua la şcoală, atât timp cât el o va conduce.