Cele mai ieftine case din lume. Vezi cine le vinde şi cine le poate cumpăra

Cele mai ieftine case din Marea Britanie costă o liră. Primaria oraşului Liverpool a demarat un proiect prin care mai multe case care trebuiau demolate sunt vândute la preţuri modice persoanelor care pot demonstra că le vor renova.

19 feb. 2013, 17:25

Casele în stil victorian au fost vândute în trecut cu preţuri de peste 70.000 de lire. În prezent, ele sunt oferite aproape gratis persoanelor care pot demonstra că au cunoştinţe în construcţii şi le pot renova.

Mai multe case din cartierul Granby Triangle, Liverpool, au făcut parte din programul fostului viceprim-ministru britanic, Jhon Prescott, care dorea să demoleze mii de case din întreaga ţară, pentru a face loc construirii de noi locuinţe, potrivit The Sun.

După ce s-au cheltuit peste 2 miliarde de lire pentru distrugerea vechilor case, oficialii au ajuns la concluzia că nu s-au construit destule locuinţe noi pentru persoanele care aveau nevoie de o casă. Dat fiind că rezidenţii din cartierul Granby s-au luptat pentru salvarea proprietăţilor ce urmau să fie demolate, după încetarea proiectului, Consiliul Local din Liverpool a decis să le vândă localnicilor care sunt capabili să le aducă într-o stare mai bună. Iniţial, primăria va scoate spre vânzare 20 de case, la preţul de o liră.

„Acest lucru le va oferi persoanelor care sunt nu au posibilitatea primirii unui credit ipotecar, dar care au cunoştinţe în construcţii, să joace un rol important în regenerarea comunităţilor în care locuiesc. Am realizat că sectorul privat nu a reuşit să facă acest lucru. Chiar dacă vor obţine un profit din această metodă, el va rămâne la localnici, a declarat Paul Brant, un angajat al primăriei responsabil pentru acest proiect.

Citeşte şi: Salariul minim ar putea atrage mulţi imigranţi români. Cât câştigă un muncitor în Marea Britanie