Incredibil: Site-ul bet365.com sfidează autorităţile din România

Cel mai mare site de pariuri din România care funcţionează fără licenţă permite, în continuare, înregistrarea jucătorilor proveniţi din ţara noastră. Asta în ciuda solicitării venite din partea Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN) de a interzice accesul pe site celor cu IP-uri de România.

17 oct. 2015, 11:40
Incredibil: Site-ul bet365.com sfidează autorităţile din România

Peste 4 milioane de români îşi joacă veniturile, cel puţin o dată pe lună, la jocurile de noroc (pariuri, poker online, sloturi şi loto), conform unui studiu din 2012 al companiei de cercetare de piaţă GfK.

WINMASTERS.COM, bonus NEBUN, 100% până la 365 RON în weekend. Cum obţii premiul

 

Mare parte dintre împătimiţii de pariuri sunt clienţi ai site-urilor neautorizate în România sau cu licenţe expirate, cum este bet365.com. Site-ul de pariuri sportive a fost interzis în ţara noastră, în urma unei decizii a Oficiului pentru Jocuri de Noroc din 15 octombrie. Autorităţile române le-au transmis celor care administrează site-ul să interzică accesul şi înregistrarea oricărui utilizator cu adresă IP din România şi să efectueze toate plăţile pe care le mai au către jucători în termen de 30 de zile.

În ciuda acestei interdicţii, vineri, 16 octombrie, Click.ro a reuşit să-şi facă un cont, declarând că sunt cetăţean al Republicii Moldova, oferind o adresă din Chişinău şi numărul de telefon al primăriei capitalei Republicii. Adresa IP însă este din România, iar administratorii site-ului ar fi trebuit să sesizeze asta şi să-mi blocheze accesul. În schimb, am primit un mesaj de bun venit şi o informare că pot face primele depuneri de cash pentru a putea paria. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, însă nu sunt la fel de convins că voi scăpa de amenda aplicată de Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc. 

Amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei riscă jucătorii români care au intrat în ultimele 30 de zile pe site-uri de pariuri neautorizate. 50.000 de oameni sunt în această situaţie. Ei vor fi notificaţi de ONJN în următoarele 6 luni.