Incredibil, o ţară imaginară e pe lista partenerilor comerciali ai SUA. Ce explicaţie dă Departamentul de Stat

Regatul fictiv Wakanda, un univers al supereroilor, se află pe lista partenerilor comerciali ai Washington-ului, publicată pe site-ul Departamentului Agriculturii din Statele Unite.

19 dec. 2019, 21:08
Incredibil, o ţară imaginară e pe lista partenerilor comerciali ai SUA. Ce explicaţie dă Departamentul de Stat

Acest regat fictiv, futurist, desprins direct din imaginația Marvel, a fost descoperit de către colaboratorul Jain Family Institute, Francis Tseng, pe site-ul Departamentului Agriculturii din Statele Unite (USDA). Regatul Wakanda se află într-un calculator de taxe vamale, alături de celelalte țări partenere ale Statelor Unite. „Nu-mi venea să-mi cred ochilor. Am dat o căutare pe Google, înainte să mă asigur că este o țară fictivă și că nu greșesc„, a spus Tseng, citat de canalul de televiziune NBC.

USDA a explicat prezența unei țări inexistente pe această listă prin necesitatea testării funcționării serviciului de calcul fiscal. „Informațiile despre regatul Wakanda urmau să fie șterse după test, acum este terminat”, a declarat reprezentantul departamentului, Mike Illenberg.

Wakanda este un regat imaginar bogat în materii prime și condus de supererouul numit Pantera Neagră. Adaptarea cinematografică a aventurilor acestuia din urmă a avut un mare succes în 2018.