Incredibil! Trenurile fără conductori au intrat în funcţiune. Experimentul a reuşit, garnituri automatizate

Publicat: Joi, 11 Iulie 2019 19:25 // Actualizat: Joi, 11 Iulie 2019 19:25 // Sursa: romaniatv.net

Trenuri complet automatizate ar urma să fie complet funcţionale în viitorul apropiat. Acestea vor fi manevrate de la distanţă, asemeni unor drone.

Societatea de căi ferate a Franței (SNCF) a testat, în regiunea pariziană, un tren comandat de la distanță, "o etapă majoră" în eforturile de a pune la punct trenurile autonome.

"Acest experiment reușit ne-a permis să demonstrăm fezabilitatea tehnică a mijloacelor feroviare de transport fără conductor", a comentat SNCF. Trenul dronă a parcurs o distanță de patru kilometri, fiind dirijat de la alți câțiva kilometri.

În timpul testului, camerele de luat vederi instalate pe locomotivă au perms conductorului să asigure, de la distanță, comenzile de frănare și de accelerare. Datele au fost transmise prin satelit și prin rețeaua celulară privată LTE.

"Este o mare premieră pentru sistemul feroviar. Acest experiment reușit constituie o etapă fondamentală în realizarea trenurilor e mâine", a aplaudat Luc Laroche, directorul acestui proiect la SNCF.

Potrivit agenției France Presse, astfel de garnituri total automatizate - de călători și de marfă - ar urma să devină pe deplin funcționale în 2023.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anunţ drone Franta SNCF trenuri
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7231
RON
23 Jul
noapte 21 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H