INCREDIBIL. Un bărbat este suspectat că şi-a aruncat fata şi nepoata în faţa unor maşini pentru a cere bani

Un bărbat din Constanţa se presupune că şi-a aruncat intenţionat fetiţa şi nepoata în faţa maşinilor pentru a obţine bani de la şoferii implicaţi. Poliţia nu poate dovedi nimic.

01 apr. 2014, 09:43
INCREDIBIL. Un bărbat este suspectat că şi-a aruncat fata şi nepoata în faţa unor maşini pentru a cere bani

Metoda „accidentul” are multe forme. Techin S. a luat-o pe Aigean pe numele şi în grija lui, în momentul în care s-a născut, scrie cugetliber.ro. Culmea este că ambele micuţe, fata şi nepoata, de trei, respectiv doi ani, au fost lovite de două Jeep-uri, conduse de două şoferiţe, pe aceeaşi stradă şi în acelaşi loc, la o diferenţă de zece luni. Primul eveniment a avut loc pe 20 mai 2009, când o şoferiţă, de 42 de ani conducea pe strada General Manu. La un moment dat, la intersecţie cu strada Griviţei, şoferiţa a accidentat o micuţă, de trei ani, care, în fugă, a vrut să traverseze strada. Copila a fost rănită uşor, iar bărbatul, supărat, a depus plângere împotriva şoferiţei. La scurt timp, însă, acesta şi-a retras plângerea, anunţându-i pe poliţişti că s-a împăcat cu şoferiţa şi că aceasta îi oferise o sumă mare de bani.

Citeşte şi Un tânăr a murit după ce două maşini s-au tamponat violent

Nepoata a murit

Zece luni mai târziu, pe 2 iulie 2010, acelaşi scenariu, alţi protagonişti. O altă şoferiţă trecea cu maşina pe aceeaşi stradă. Ajungând în locul cu pricina, aceasta a lovit o fetiţă de doi ani, care, culmea, a vrut să traverseze strada în fugă. Doar că, de această dată, soarta nu a mai fost atât de blândă. Şoferiţa a transportat-o pe cea mică de urgenţă la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru ea: micuţa s-a stins sub privirile neputincioase ale cadrelor medicale.

După evenimentul tragic, oamenii legii au început o anchetă pe numele bunicului, Techin S., pentru că a lăsat-o nesupravegheată pe cea mică. Deşi la început s-a contrazis în declaraţii, spunând că micuţa se afla, de fapt, pe trotuar, jucându-se, iar şoferiţa a pătruns peste ea, după ce oamenii legii au cerut o expertiză pentru a se stabili cu exactitate împrejurările, bărbatul a recunoscut că aceasta a intenţionat să traverseze pentru a-i sări în braţe.

Citeşte şi Româncă arestată în Ungaria după ce a produs un accident soldat cu un mort şi doi răniţi

În câteva luni, dosarul a fost trimis în judecată, fiind o premieră. Singurul accident rutier pentru care a fost trimisă în judecată persoana responsabilă cu supravegherea copilului accidentat, adică bunicul. La începutul acestui an, însă, din cauza lipsei de probe pentru a demonstra că Techin S. îşi punea nepoatele să sară în faţa maşinilor pentru bani, dar şi pentru că fiica sa nu a depus plângere şi nici nu s-a constituit parte civilă, bărbatul a fost achitat de magistraţi. Procurorii, însă, au declarat apel.

Cum se derulează accidentul

Deşi pare greu de crezut că, în zilele noastre, un părinte, fie el sărac lipit pământului, ar fi în stare să rişte viaţa propriului copil în schimbul unor bani, iată că astfel de lucruri, oricât de groaznice sunt, se întâmplă. Oamenii legii spun că este extrem de greu, aproape imposibil să demonstrezi faptul că un tutore şi-a pus copilul să sară în faţa maşinii, însă sunt dispuşi să facă tot posibilul pentru a scoate adevărul la suprafaţă. Scenariul este unul bine pus la punct, acelaşi în toate cazurile: unul dintre părinţi sau rudă apropiată se poziţionează pe o parte a drumului, iar altul pe partea cealaltă, cu un copil de doar câţiva anişori alături. Atunci când observă că se apropie o maşină, părintele îşi cheamă copilul, acesta aleargă pentru a ajunge în braţele lui şi traversează strada fără a fi atent la vreo maşină. Copilul este lovit de autoturism, iar părinţii încep să facă presiuni asupra şoferului pentru a fi despăgubiţi.