Incredibil: Un funcţionar spaniol a lipsit de la muncă 6 ani. Nimeni nu a observat nimic

Un funcţionar spaniol a fost amendat cu 27.000 de euro după ce a lipsit de la muncă timp de şase ani. Absenţa sa a fost observată abia atunci când autorităţile locale au vrut să-i ofere un premiu pentru activitatea sa îndelungată, relatează BBC.

12 feb. 2016, 13:09
Incredibil: Un funcţionar spaniol a lipsit de la muncă 6 ani. Nimeni nu a observat nimic

Bărbatul în vârstă de 69 de ani, a cărui munca presupunea supravegherea unei uzine de tratare a apelor reziduale, a ieşit la pensie între timp. El neagă toate acuzaţiile şi susţine că este hărţuit. Cu toate acestea, instanţa a decis în favoarea autorităţilor, iar bărbatul a fost obligat să plătească o amendă 27.000 de euro.

Mai exact, salariul său pentru un an de zile, suma maximă pe care compania o putea solicita legal. În perioada în care a lipsit de la muncă, spaniolul a avut un salariu brut de 37.000 de euro.

În faţa instanţei, compania de apă a susţinut că nu l-a văzut pe bărbat timp de mai mulţi ani, chiar dacă acesta avea o funcţie de management. Compania de apă a crezut că acesta este supravegheat de autorităţile locale, în timp ce autorităţile locale credeau că este supravegheat de companie.

Absenţa bărbatului a ieşit la iveală abia atunci când viceprimarul a vrut să-i înmâneze o placă pentru cei 20 de ani de activitate.