INCREDIBIL. Un medic i-a scos din greşeală un rinichi unei paciente. Este DE NECREZUT cu ce l-a confundat

Un medic i-a scos din greșeală un rinichi unei peciente, în timpul unei intervenții chirurgicale pe care o efectua deoarece femeia acuza dureri lombare. Doctorul a avut o scuză incredibilă.

02 nov. 2018, 09:11
INCREDIBIL. Un medic i-a scos din greşeală un rinichi unei paciente. Este DE NECREZUT cu ce l-a confundat

Pacienta Maureen Pacheco, în vârstă de 53 de ani, suferea de dureri lombare de mulți ani, în urma unui accident de mașină, scrie a1.ro.

Citeşte şi Tina Turner, dezăluiri uluitoare despre cum a fost salvată de la moarte. Gestul pe care l-a făcut soţul ei

Până la urmă, în aprilie 2016, femeia a decis să apeleze la o intervenție chirurgicală la un spital din Florida, la un medic cu decenii de experiență.

Acest medic i-a recomandat pacientei o intervenție chirurgicală prin care să îi sudeze câteva oase ale spatelui. Operația urma să fie efectuată de el, alături de alți specialiști.

Însă, în timpul operației, medicul a văzut „o masă” în pelvisul pacientei, a considerat că este o urgență – o tumoare canceroasă. Astfel, el i-a scos un rinichi pacientei. Femeia avea o anomalie congenitală – un rinichi în poziție pelvină.

Scandalul izbucnit a generat și o luptă de doi ani în instanță. Conflictul s-a încheiat în septembrie, cu un acord. Femeia, care va trăi cu un singur rinichi, a primit 500.000 de dolari daune.

Cu toate că a făcut această greșeală, doctorul continuă să practice medicina. Avocatul acestui medic a argumentat că era responsabilitatea altor membri ai echipei medicale să îl informeze pe clientul său că pacienta avea un rinichi în poziție pelvină.