INCREDIBIL. Un mort a fost amendat pentru că a ieșit pe stradă după ora 23:00

Caz incredibil în Râșnov, unde un bărbat mort de doi ani de zile a fost amendat pentru că a încălcat restricțiile de noapte și nu a avut declarație pe propria răspundere la el.

03 mart. 2021, 22:37
INCREDIBIL. Un mort a fost amendat pentru că a ieșit pe stradă după ora 23:00

INCREDIBIL! Incidentul a avut loc în luna ianuarie, iar procesul verbal a ajuns de curând la familia decedatului. Autoritățile se scuză și susțin că mortul a fost confundat cu fratele său.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) Braşov a publicat documentul în care scrie: „În seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, a fost surprins pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”, conform astazi.ro.

Citește și: Buletinul electronic cu CIP ar putea fi introdus în România din vară. Ce trebuie să ştie toţi românii!

Primăria Râșnov a dorit să clarifice această situație și susține că este vorba despre o eroare, decedatul fiind confundat cu fratele său. Mai mult decât atât, ar fi vorba despre un avertisment și nu o amendă.  Datele de identificare (CNP, adresa) ale persoanei avertizate sunt cele corecte, însă în momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială.

INCREDIBIL. Un mort a fost amendat pentru că a ieșit pe stradă după ora 23:00

”Referitor la informația care circulă în spațiul public cu privire la agentul Poliției Locale Râșnov care a amendat o persoană decedată trebuie făcute unele clarificări:
În primul rând nu este vorba despre o amendă ci despre un averisment. Datele de identificare ( CNP, adresa ) ale persoanei avertizate sunt cele corecte. În momentul în care agentul Poliției Locale a completat numele și prenumele persoanei în cauză s-a produs o eroare materială. Mai exact la prenume a fost trecut fratele celui oprit de agenți, care a decedat în 2019. Agentul îi cunoștea pe cei doi, care erau frați și de aceea s-a produs greșeala respectivă. Cum este vorba despre o greșeală, în urma unei anchete interne, agentul Poliției Locale Râșnov va fi audiat în cadrul comisiei de disciplină, iar după aceea se va lua o decizie în acest sens” , se arată în mesajul postat pe o rețea de socializare.

Citește și: Cine sunt românii pe care ANAF i-a luat la ochi in 2021. Vom plăti taxe mai mari anul acesta?