Incredibila poveste a ROMÂNULUI care călătoreşte în jurul lumii pe BICICLETĂ: Nu îmi este frică FOTO

La 57 de ani, Virgil Gălăţeanu poate fi considerat unul dintre cei mai interesanţi români care au trăit vreodată. După ce soţia a divorţat de el în 2002, bărbatul s-a decis să îşi ia lumea în cap pe bicicletă. Astfel, el a ajuns să viziteze peste 116 tări, sperând ca până în 2019 să facă înconjurul lumii pe două roţi. Poveştile acestuia sunt incredibile, în prezent aflându-se în Oman, unde jurnaliştii locali au vorbit cu el.

27 mai 2013, 10:16

Fost poştaş, bărbatul din Roman a lăsat în urmă patru copii pentru a vedea lumea pe bicicletă. Astfel, după un divorţ dureros, el a decis că trebuie să călătorească, potrivit Times of Oman.

Fără hartă şi fără un buget prestabilit, Virgil a ajuns să vadă peste 116 ţări în 10 ani de pedalat, fiind la jumătatea obiectivului pe care l-a propus, acela de a vizita 200 de ţări până în 2019. Povestea este şi mai interesantă, mai ales că el cunoaşte doar limba română.

 Citeşte şi Înconjurul lumii cu maşina electrică: Un spaniol stabilit în România vrea un nou record VIDEO

Nu ştiu altă limbă în afară de română, dar am reuşit să călătoresc în toate aceste locuri fără niciun ajutor. Imediat după divorţ, am devenit un siguratic. Am decis să fac ceva diferit şi am simţit că printr-o călătorie în jurul lumii aş putea să îmi promovez ţara mea. Aşa am început„, le-a povestit fostul poştaş jurnaliştilor din Orient.

Prima călătorie care a făcut-o în Belgia, după ce a primit ajutor din partea mai multor biserici din România. Cu toate acestea, când a ajuns acolo, rămăsese fără bani. Acest lucru nu l-a demotivat, continuând să călătorească cu un buget restrâns. Astfel a văzut toată Europa, o parte din Asia şi întregul continent african, aflându-se în prezent în Muscat, capitala Omanului, cu toate că este dezamăgit de faptul că nu a reuşit să intre în Arabia Saudită deoarece nu a primit viză.

Citeşte şi Un biolog zboară în jurul lumii într-un avion eco, Pipistrel, de numai 290 kilograme VIDEO

În multe ţări am vizitat oameni care mi-au dat mâncare şi adăpost. Mai mult pe asta mă bazez. De multe ori am fost nevoit să dorm pe stradă. Limba a fost mereu o problemă pentru mine, dar uneori interacţionez cu engleza mea stricată. Cu toate acestea, îmi este greu să comunic, motiv pentru care uneori am probleme„, a spus el. 

Virgil povesteşte că în Africa a avut mai multe probleme, după ce în Sierra Leone a fost jefuit de 300 de dolari, în Zimbabwe l-au atacat chiar poliţiştii, iar în Kenya şi-a pierdut ochiul drept. Mai mult, în Congo a rezistat pentru cinci zile fără apă şi fără mâncare.

Visul bărbatului este acela de a vizita toate capitalele lumii, declarând că nu se va întoarce acasă decât după ce va vizita Asia şi America.

Nu îmi este frică de nimic. În Zambia, m-am trezit ziua următoare în spital. Nu ştiam ce s-a întâmplat şi cum am ajuns acolo. Am trecut prin lucruri mai rele decât asta. Mi-ar lua zile întregi să povestesc toate experienţele mele. Mereu am gândit pozitiv şi mereu am crezut că există o metodă. Este o experienţă unică să călătoreşti în jurul lumii pe bicicletă. Vreau să împart experienţa mea cu alţi oameni„, a spus bărbatul care se îndreaptă spre Pakistan şi Afganistan.

După ce va ajunge în Cartea Recordurilor, imediat ce va vizita cele 200 de capitale ale lumii, Virgil plănuieşte să scrie o carte cu experienţele prin care a trecut.

Citeşte şi Fascinanta poveste a bătrânului care pare un CERŞETOR, dar este un ÎNGER printre oameni FOTO