Incursiune în industria sexului din România. Un jurnalist a vorbit cu un proxenet local: Femeia e un BANCOMAT

Un jurnalist britanic, venit în România, a prezentat pe larg modul în care proxeneţii din România ajung să atragă tinere pe care le trimit "la produs" în Marea Britanie. Interviul este unul incredibil care demonstrează cum anumiţi bărbaţi ajung să facă femeile să recurgă la sexul pe bani.

16 oct. 2014, 09:22
Incursiune în industria sexului din România. Un jurnalist a vorbit cu un proxenet local: Femeia e un BANCOMAT

Jurnalistul britanic Paraic O’Brien, de la Channel 4, a realizat un material inedit în România. Astfel, el a vizitat oraşul Iaşi, unde a reuşit să pătrundă în lumea prostituţiei. Mai mult, el a reuşit să vorbească cu un proxenet, care, sub protecţia anonimatului, a explicat modul în care face tinerele să devină prostituate.

Am stabilit să ne întâlnim în faţa unui hotel din Iaşi, în apropiere de graniţa cu Moldova. Am urcat în maşina sa, a pornit radioul şi apoi ne-am început călătoria în mintea unui traficant de sex. Plimbându-ne pe străzile oraşului, ne-a arătat apartamentele unde ducea femeile, taxiurile pe care le foloseau pentru a le transporta pe ele şi pe clienţii lor„, a a povestit jurnalistul.

Citeşte şi BBC: Poate Marea Britanie învăţa din experienţa României în lupta împotriva prostituţiei?

Mai mult, O’Brien a povestit modul în care l-a văzut pe proxenet, atrăgând atenţia că la prima vedere nu dădea impresia că se ocupă cu astfel de lucruri ilegale şi imorale.

Avea vreo 25 de ani, arăta bine, era bine îmbrăcat, îngrijit. Ne-a spus că nu bea şi nu se droghează. Era împlicat într-o relaţie serioasă. Îţi inspira încredere, căldură, te făcea să fii relaxat în faţa lui. Este un manipulator desăvârşit. Nu aveai ce face, începea să îţi placă„, a adăugat el.

Proxenetul a explicat secretul său, explicând că tinerele sunt mai întâi iubitele lui, ca apoi să le devină şefi.

Dacă fata arată bine, atunci ai un ATM, un bancomat„, a povestit bărbatul din Iaşi care şi-a extins afacerea în Spania, Italia şi Austria.

Citeşte şi PROSTITUŢIA ridică PIB-ul: Spania a câştigat 9 MILIARDE de EURO de pe urma activităţilor ilegale

Dacă o fată se plânge Poliţiei, spui că e iubita ta. Dacă face însă plângere şi a doua oară, atunci vei avea probleme. Şi cum te asiguri că nu se va întâmpla asta?, am întrebat. Le speli pe creier… doar cu vorbe. E suficient să le spui doar ce pot face cu toţi banii pe care i-ar câştiga, mi-a răspuns el. Nu oblig pe nimeni. Când o fată provine dintr-o familie mare, tatăl bea şi îşi bate nevasta. Eşti sărac, vrei să scapi de viaţa asta. Atunci, alegi cea mai eficientă metodă pentru a face asta„, se arată în reportajul inedit.