Indemnizaţie lunară de 10.000 de lei. Legea a fost promulgată, cine poate beneficia de subvenţia de la stat

Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2019 12:25 // Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2019 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Veterinarii concesionari vor avea dreptul la o indemnizație de 10.000 de lei lunar, potrivit legii zootehniei, promulgată recent. Guvernul are termen trei luni pentru întocmirea normelor de aplicare a legii.


 

Proiectul de Lege nr. 148/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, retrimi inițial legislativului pentru reexaminare, a fost adoptat apoi la finalul anului 2019 cu 246 voturi "pentru" și niciunul "împotrivă".

Principalele dispoziții nu au fost modificate, astfel că veterinarii care au contract de concesionare, pe 5 ani, cu agențiile ANSVSA vor beneficia de 10.000 de lei de fiecare contract, lunar, dacă există un număr minim de animale ce atinge 300 de unități vită mare.

"Beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităţilor prevăzute la alin. (2), care se încadrează în prevederile alin. (6) şi care asigură un program zilnic de opt ore cu excepţia zilelor de sâmbătă şi duminică şi a sărbătorilor legale, primesc lunar pentru fiecare contract, suma de 10.000 lei din bugetul Autorităţii, pentru transportul probelor, ridicarea produselor şi tipizatelor necesare, instruirea şi formarea profesională aferentă activităţilor contractate, consilierea proprietarilor de animale în vederea comunicării informaţiilor privind lanţul alimentar, bunăstarea şi condiţiile de biosecuritate, efectuarea catagrafiei animalelor în situaţii de urgenţă, precum şi pentru inspecţia şi certificarea animalelor destinate sacrificării.

Pentru realizarea activităţilor prevăzute, medicii veterinari organizaţi în condiţiile legii pot încheia maximum 2 contracte de concesiune la nivel naţional cu direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, indiferent de numărul unităţilor pe care le deţin sau în care sunt asociaţi şi în care se desfăşoară activităţi de asistenţă medical-veterinară, cu excepţia universităţilor care deţin facultăţi de profil", se arată în lege.

De asemenea, actul prevede ca pentru manoperă, analize, examene de laborator aferente, precum și pentru materiale și tipizate pentru acțiunile de supraveghere și control la animale, contravaloarea să fie suportată din bugetul autorității.

Indemnizația de 10.000 de lei pentru veterinarii concesionari se adaugă onorariilor primite de acești veterinari de la fermieri în cadrul contractelor obișnuite.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani stat legea zootehniei subventii veterinari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H