Indemnizaţiile de creştere a copilului, întârziate ca pensiile

Mamele au și ele de suferit atunci când vine vorba despre încasarea indemnizației de creştere a copilului. După ce pensionarii obișnuiți să primească pensiile până pe 15 au aflat că banii le vin mai târziu, acum e rândul mamelor să se plângă de aceeași problemă, informează România TV.

16 mart. 2017, 08:29
Indemnizaţiile de creştere a copilului, întârziate ca pensiile

Obişnuite să încaseze indemnizaţiile de creştere a copilului până la jumătatea lunii, până la data de 15, mai multe mame care au conturile la una dintre cele mai mari bănci din România au aflat că vor încasa banii mai târziu.

Practic era o facilitate pe care o aveau, şi anume încasau banii mai devreme decât ceilalţi. Mamele s-au trezit la mijlocul acestei luni că nu le-au mai venit banii la timp.

Ministerul spune, însă, că a virat sumele respective şi că nu trebuie să fie probleme.

Citeşte şi Cum poţi să primeşti ajutoare de 120 de lei de la Primărie. Cererile se depun până pe 31 martie

Noile majorări ale pensiilor le dau bătăi de cap autorităţilor şi pensionarilor. Din cauza întârzierilor la refacerea calculelor, unii dintre pensionari vor primi banii cu întârziere în luna martie.

Spre exemplu, pensionarii care urmau să încaseze pensiilebpe data de 15 au aflat că mai au de aşteptat câteva zile. Casa Naţională de Pensii spune, însă, că viramentele către instituţiile care distribuie ulterior banii pensionarilor au fost făcute la timp şi a dat asigurări că oamenii îşi vor încasa pensiile până la data maximă stabilită, de 24.

Citeşte şi Veşti proaste pentru pensionari. Cine şi de ce va primi banii cu ÎNTÂRZIERE