India. Inundaţiile musonice şi alunecările de teren au lăsat în urmă 190 de morţi

Bilanţul în urma ploilor musonice şi alunecărilor de teren care au afectat în ultimele zile India a crescut la 190 de decese, au anunţat luni autorităţile citate de DPA.

12 aug. 2019, 13:00
India. Inundaţiile musonice şi alunecările de teren au lăsat în urmă 190 de morţi

Peste 1,4 milioane de persoane au fost afectate de ploile torenţiale musonice începând de săptămâna trecută, statele Kerala şi Karnataka din sudul ţării şi statele Gujarat şi Maharashtra din vest fiind cele mai afectate, scrie agerpres.ro.

76 de persoane au decedat în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren începând de joia trecută, iar 287.000 s-au refugiat în tabere pentru sinistraţi din Kerala, au indicat autorităţile din cadrul departamentelor pentru situaţii de urgenţă.

Citeşte şi Se anunţă ploi torenţiale. Şcolile publice şi particulare vor fi închise

Jucătorii dintr-o echipă de fotbal locală s-au alăturat soldaţilor şi poliţiei pentru salvarea a 300 de familii rămase blocate într-o localitate inundată din districtul Malappuram, potrivit media locale.

În statul învecinat, Karnataka, 42 de persoane au decedat, iar 582.000 au rămas sinistrate sau au fost evacuate, conform autorităţilor locale.

În vestul ţării, cel puţin 40 de persoane din Gujarat au murit în weekend din cauza ploilor torenţiale, iar în statul învecinat Maharashtra au fost înregistrate 32 de decese şi 500.000 de persoane afectate, au declarat autorităţile pentru DPA.

Alte state din India, printre care Madhya Pradesh, Tamil Nadu, Goa şi Andhra Pradesh au fost afectate de inundaţii începând de săptămâna trecută.

În India, sezonul musonic durează în general între lunile iunie şi septembrie, iar ploile, deosebit de importante pentru agricultură, sunt de multe ori asociate cu pagube materiale importante şi pierderi de vieţi omeneşti.

Zeci de persoane au decedat luna trecută din cauza inundaţiilor pe tot teritoriul Indiei, în special în statele estice Bihar şi Assam.


loading...