India, lovită de Ciclonul Vardah: Doi morţi şi mii de persoane evacuate

Ciclonul Vardah a lovit luni zonele de coastă din statul indian sudic Tamil Nadu, cauzând moartea a două persoane și forțând alte câteva mii să își părăsească locuințele.

12 dec. 2016, 16:30
India, lovită de Ciclonul Vardah: Doi morţi şi mii de persoane evacuate

Ciclonul a adus ploi puternice și rafale de vânt cu viteze de până la 120 kilometri pe oră, atunci când acesta a atins uscatul în apropiere de localitatea Pulicat, la circa 50 kilometri nord de capitala statului, Chennai.

„Două persoane au murit în primele ore ale furtunii. Este vorba despre un pescar care s-a aventurat în larg și o fată ucisă atunci când casa s-a prăbușit peste ea”, a indicat o responsabilă din cadrul departamentului de gestionare a dezastrelor, K. Latha.

Sute de copaci și piloni de electricitate au fost smulși, iar în trei districte au fost raportate vehicule avariate, potrivit Agerpres.

Potrivit DPA, se estimează ca aproximativ 17.500 de persoane care trăiesc în zonele de coastă, joase, au fost evacuate în statele indiene Tamil Nadu și Andhra Pradesh.

„Condițiile meteo vor rămâne severe în următoarele câteva ore până când Vardah va atinge complet uscatul. După aceea își va pierde din intensitate și se va diminua până la miezul nopții”, a declarat reporterilor M. Mohapatra, de la Departamentul de Meteorologie din India.

Citeşte şi Prăpăd în Bangladesh: Ciclonul Roanu a ucis 23 de persoane

Regiunea s-a confruntat cu precipitații masive luni, școlile, piețele și birourile fiind închise în Chennai și alte zone de pe coastă, potrivit Agerpres.

Chennai, al patrulea oraș ca mărime din India, ar fi „cel mai grav afectat” de inundații, metropola urmând să primească 20 de centimetri de precipitații pe parcursul zilei de luni, au indicat meteorologii.

Potrivit agenției spațiale americane NASA, ciclonul Vardah a evoluat din aceeași furtună tropicală care a provocat inundații masive în Thailanda săptămâna trecută, cauzând moartea a 14 persoane.