Individul care a coordonat jaful din Năvodari, arestat. Povestea lui este halucinantă, perfectă pentru un film cu mafie

Un cetăţean britanic a fost arestat în România, acuzat că ar fi coordonat un jaf de 100.000 de euro, în Năvodari. Anul trecut, Joseph Rivas împreună cu patru complici au intrat într-o casă unde au agresat şi sechestrat un cuplu, au furat banii şi au fugit. Individul este un infractor periculos care a comis în trecut două crime, însă, cu toate astea, a fost lăsat în libertate.

19 apr. 2016, 14:31
Individul care a coordonat jaful din Năvodari, arestat. Povestea lui este halucinantă, perfectă pentru un film cu mafie

Cei cinci au fost reținuți după ce polițiștii IPJ Constanța (Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Acțiuni Special și Serviciul Criminalistic) sprijiniți de Serviciul de Informații și Protecție Internă și Serviciul de Operațiuni Speciale au efectuat 6 percheziții în Constanța.

Tâlhăria a fost comisă în Năvodari, unde mai multe persoane au pătruns într-o casă și, după ce au agresat trei persoane aflate în locuință, au reușit să fure aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit oamneilor legii, patru bărbați, purtând mănuși pe mâini, prin tăierea gardului împrejmuitor al locuinței persoanelor vătămate, au pătruns în locuințele acestora, ocazie cu care prin violențe fizice și amenințări cu arme de foc, le-au forțat să le remită suma de aproximativ 100 000 de euro.

Potrivit reporterntv.ro, printre atacatori se numără și RIVAS JOSEPF, cetățean britanic cu reședința în România, un cunoscut al polițiștilor constănțeni este și Josepf Rivas, cetățean britanic, condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie și care a comis numeroase infracțiuni pe teritoriul județului Constanța, printre care și vătămare corporală gravă din culpă, infracțiune ce i-a fost schimbată din tentativă de omor.

Citește și: JAF filmat în Năvodari. Hoţii au fugit cu 21.000 de euro şi bijuterii din aur VIDEO

Totul după ce, în timp ce era angajat la unei firme de pază și protecție, și-a bătut un coleg atât de tare încât l-a lăsat infirm, iar după doi ani, acesta a decedat.

O altă faptă pentru care Rivas a fost condamnat s-a petrecut în anul 2008, atunci când a bătut o persoană pe stradă pentru a-i fura geanta. Victima a fost lovită atât de tare încât a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital.

În ciuda tuturor infracțiunilor comise, dar și a condamnării pe viață primite în Marea Britanie, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să îl cerceteze în libertate pe motiv că nu reprezintă un pericol public.

Magistrații constănțeni au decis ca cei cinci bărbați să fie judecați în stare de arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.