Indonezia a consemnat la sol toate avioanele Boeing 737 MAX 8 după accidentul din Etiopia

Indonezia a decis luni să consemneze la sol întreaga sa flotă de avioane Boeing 737 MAX 8 în urma prăbuşirii unui aparat de acest tip duminică în Etiopia, transmite AFP.

11 mart. 2019, 13:42
Indonezia a consemnat la sol toate avioanele Boeing 737 MAX 8 după accidentul din Etiopia

„Directorul general al transporturilor aeriene va lua măsuri pentru efectuarea de inspecţii şi interzicerea temporară de la zbor în Indonezia a avioanelor Boeing 737 MAX 8”, a declarat pentru AFP Polana Pramesti, responsabil din Ministerul Transporturilor din Indonezia, ţară unde în octombrie 2018 s-a produs o tragedie similară, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi Boeing prăbuşit în Etiopia. Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite

Inspecţiile la cele 11 avioane Boeing 737 MAX 8 aflate în exploatare în Indonezia vor începe marţi. Avioanele vor rămâne la sol până când autoritatea de siguranţă aviatică va ridica interdicţia.

Zece avioane Boeing 737 Max 8 sunt operate de compania low-cost Lion Air şi unul de compania naţională Garuda.

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică la câteva minute după decolarea de la Addis Abeba, accident în care şi-au pierdut viaţa toţi cei 157 de oameni aflaţi la bord.

Un avion de acelaşi model, versiune remotorizată a lui 737, s-a prăbuşit în mare în Indonezia în octombrie, tot la câteva minute după decolare. Numărul victimelor a fost atunci de 189.

La acel moment, autorităţile de la Jakarta nu au considerat necesar să imobilizeze la sol aparatele de zbor, chiar dacă, după accidentul avionului companiei Lion Air, 737 MAX suscită numeroase semne de întrebare în comunitatea aeronautică.

Luni, China a cerut companiilor sale aeriene să suspende zborurile avioanelor Boeing 737 MAX 8, iar Ethiopian Airlines a anunţat că a consemnat la sol toate cele şase aparate similare ‘până la noi ordine’.