Indonezia: Suspect jihadist împuşcat de poliţiştii pe care îi atacase cu maceta

Un presupus susținător al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) a fost împușcat, joi, de polițiști în apropierea capitalei indoneziene după ce îi atacase cu o macetă. Trei ofițeri au fost răniți în incidentul produs la Tangerang, localitate situată în apropierea Jakartei.

20 oct. 2016, 07:39
Indonezia: Suspect jihadist împuşcat de poliţiştii pe care îi atacase cu maceta

În timpul atacului, bărbatul, identificat drept Sultan Aziansyah (21 de ani), a înjunghiat trei polițiști și a aruncat două încărcături explozive artizanale în direcția lor. Incidentul a avut loc atunci când Aziansyah a încercat să lipească pe o clădire un autocolant cu simbolul grupării Stat Islamic.

El a fost împușcat de trei ori în zona picioarelor, a adăugat Awi Setiyono, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Jakarta.

Sultan Aziansyah s-a născut în Jakarta și era șomer, a precizat un alt purtător al poliției indoneziene, Boy Rafli Amar. ”Brusc, un bărbat a atacat în mod brutal ofițerii noștri cu o armă ascuțită. Autorul a fost împușcat în coapsă și gambă. Bănuim că el este simpatizant al Stat Islamic”, a adăugat el. Polițiștii răniți și autorul atacului au fost spitalizați.

Citeşte şi Germania: Un extremist de dreapta a fost arestat pentru că a împuşcat patru ofiţeri de poliţie

Incidentul survine după o serie de atacuri legate de Stat Islamic și comise în Indonezia începând din luna ianuarie, când patru militanți au lansat un atac cu bombă și arme automate la Jakarta. Opt persoane au fost ucise, inclusiv autorii atacului. În luna iulie, un alt militant s-a aruncat în aer la un post de poliție din orașul indonezian Solo, un ofițer fiind rănit.

Marea majoritate a celor 250 de milioane de indonezieni practică o formă moderată a islamului. Cel mai grav atac terorist din Indonezia a avut loc în 2002, într-un club de noapte din insula Bali, și s-a soldat cu moartea a 202 persoane.

Autoritățile de la Jakarta cred că Stat Islamic are cel puțin 1.200 de susținători în Indonezia și că aproximativ 400 de indonezieni au plecat în Siria pentru a se alătura jihadiștilor. În prezent, 40 de indonezieni care au luptat în Siria și au revenit în Indonezia sunt monitorizați de poliție.