Indonezia. Zece turişti răniţi în urma erupţiei unui vulcan din provincia Java Centrală

Zece turiști au fost răniți duminică în urma erupției freatice a unui vulcan din provincia indoneziană Java Centrală (vestul țării), au informat doi oficiali de rang înalt, citați de Xinhua.

02 iul. 2017, 11:58
Indonezia. Zece turişti răniţi în urma erupţiei unui vulcan din provincia Java Centrală

Potrivit directorului Agenției Naționale de Vulcanologie, Kasbani, vulcanul a început să erupă la ora 12:00 ora Jakartei (05.00 GMT), aruncând spre cer cenușă pe o distanță de circa 50 de metri și producând lavă rece, informează AGERPRES.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudinea 5,6 în largul insulei Java

Agenția a interzis vizitatorilor intrarea în craterul Seleri, unul dintre cele zece cratere din zona vulcanului Dieng, pe o rază de 100 de metri de acesta, deoarece vulcanologii au observat o creștere a acumulării de aburi, a adăugat Kasbani.

„Turiștii se aflau deja la 15 metri de craterul Seleri azi (duminică), atunci când s-a produs erupția”, a declarat oficialul prin telefon pentru Xinhua.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției naționale de gestionare a dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho, 10 turiști au fost răniți în urma erupției. Răniții sunt în prezent tratați la o clinică din apropiere.