Industria alimentară din Europa are probleme uriaşe! 150.000 de tone de brânză fină din Franta aruncate, cartofi distruşi cu buldozerul

Pandemia de coronavirus a lovit în plin industria alimentară de pe întreg cuprinsul Europei, fiind afectată atât agricultura, cât şi doemniile piscicol sau al producţiei şi procesării.

19 mai 2020, 12:26

Criza alimentară este subiectul unui documentar BBC, care relevă că jumătate dintre pescarii din Olanda au încetat să mai plece la mare, deoarece munca nu a mai devenit rentabilă în această perioadă. Prețul peștelui proaspăt a scăzut din cauza lipsei cererii, astfel că pescarii riscă să nu-şi mai acopere costurile. Spre exemplu, în piaţa din Dover preţul peştelui era înainte de pandemie de 14 euro/kg, pe când acum a scăzut aproape la jumătate, la 8 euro/kg.

Citeşte şi Valul doi s-a întors în China. Peste 100 de milioane de persoane plasate din nou în carantină, transportul şi şcolile au fost închise

În Franța, numai săptămâna trecută au fost aruncate 150.000 de tone de brânză de înaltă calitate, deoarece fermierii nu o pot vinde, iar majoritatea depozitelor de alimente proaspete au ajuns la capacitate maximă. „Oamenii nu mai caută brânta noastră, care este un produs de lux, şi s-au orientat spre brânza normală, care are un termen mai lung de valabilitate”, spune un producător de brânză din Alsacia.

Problema este similară în Belgia, unde 750.000 de tone de cartofi au rămas nevândute în depozite.

Reportajul BBC, în materialul video de mai jos: