Vouchere de vacanţă. Industria emitenţilor de tichete: Pot reprezenta un impuls dat economiei

Reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Emitenţilor de Tichete (APET) susţin că sistemul tichetelor de vacanţă poate reprezenta un impuls dat economiei în perioada post-pandemie.

17 feb. 2021, 15:21
Vouchere de vacanţă. Industria emitenţilor de tichete: Pot reprezenta un impuls dat economiei
Vouchere de vacanţă. Industria emitenţilor de tichete: Pot reprezenta un impuls dat economiei

Vouchere de vacanţă. Industria emitenţilor de tichete susţine că sistemul tichetelor de vacanţă existent în România este un model de succes pentru restul Europei şi poate reprezenta un impuls dat economiei în perioada post-pandemie.

Vouchere de vacanţă. Industria emitenţilor de tichete: Pot reprezenta un impuls dat economiei în perioada post-pandemie

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, secretarul de stat Daniela Nicolescu a precizat că, la momentul actual, este vorba despre o îngheţare cel puţin temporară a acordării tichetelor de vacanţă, în urma evaluărilor făcute pe piaţă şi a cererilor de prelungire a termenelor de valorificare a acestora, pentru a da posibilitatea celor din anii 2019 şi 2020 să fie consumate.

În acelaşi timp, un alt subiect abordat în discuţiile dintre oficialul MEAT şi reprezentanţii APET a fost cel al politicilor publice şi proiectele avute în vedere de minister în domeniul turismului, faţă de care industria de profil şi-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţia autorităţilor know-how pentru identificarea celor mai bune decizii care să producă efecte benefice în economie, atât asupra locurilor de muncă, cât şi asupra sectorului HoReCa în general, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi VOUCHERE DE VACANŢĂ. Premierul Cîţu a anunţat când se acordă tichetele pentru 2021

Nicolescu a menţionat, în context, existenţa unui proiect în lucru la nivelul ministerului cu privire la turismul balnear şi a propus membrilor APET să se alăture ca parteneri în structurarea acestui demers, intenţionat a fi dezvoltat împreună cu Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

„Nu putem gândi un produs de viitor decât dacă începem acum. Vom avea nevoie de expertiza dumneavoastră în domeniu pentru stimularea turismului balnear”, a spus secretarul de stat.

La întâlnirea de la sediul MEAT au participat, din partea APET, reprezentanţi ai Sodexo, Edenred şi Up România.

Citeşte şi Vouchere de vacanţă eliminate în 2021. Patronatele din Turism ameninţă cu proteste