Inedit: Bebeluşul regal, de la A la Z

Prințul William, duce de Cambridge, și soția sa Catherine urmează să devină curând părinți pentru a doua oară.

22 apr. 2015, 15:28
Inedit: Bebeluşul regal, de la A la Z

În așteptarea acestui moment deosebit, agenția franceză de presă France Presse, citată de Agerpres, a alcătuit o listă cu diverse acțiuni și evenimente legate de apropiata naștere a bebelușului cuplului William – Kate, așteptată la sfârșitul lunii aprilie. Ele sunt enumerate sub forma unui abecedar al bebelușului regal, care cuprinde:

A de la Aducerea pe lume a bebelușului: În 1853, regina Victoria a inhalat cloroform pentru a-și calma durerile la nașterea celui de-al optulea copil. A fost atunci un adevărat scandal. Kate a ales să nască natural, ca și în cazul primului născut, George, în iulie 2013, lucru admirat de presă.

B de la Botez : Bebelușul va fi botezat în cadrul Bisericii anglicane, îmbrăcat într-o copie a rochiței de dantelă și satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841.

C de la Comerț: Nașterea unui copil în familia regală este o adevărată mană cerească pentru comercianți. Center for Retail Research (CRR) apreciază că evenimentul va însemna încasări de 60 — 70 de milioane de lire sterline pentru ei. Suma este totuși mai mică decât cele 247 de milioane încasate între 1 iulie și 31 august 2013, la nașterea lui George, dintre care 78 de milioane din jucării și suveniruri.

D de la Datini în anunțarea evenimentului: O scrisoare care va anunța nașterea va fi trimisă sub escorta poliției la Palatul Buckingham. După ce regina va fi informată, scrisoarea va fi expusă pe un șevalet, în curtea palatului. Dornic să respecte și obiceiurile societății moderne, palatul va posta vestea și pe Twitter.

E de la Educație: Kate și William doresc să se ocupe personal cât mai mult de copil. Bebelușul va avea fără îndoială doică, însă Kate a lăsat deja să se înțeleagă că nu își va îndeplini un timp obligațiile regale, vrând să stea cât mai mult cu copilul.

F de la Familie: Bunicul Charles este viitorul rege al Marii Britanii, în timp ce bunicii materni, Michael și Carole Middleton, nu sunt aristocrați, dar au o situație bună, fiind milionari.

G de la George: Este prenumele fratelui cel mare al bebelușului care se va naște în curând. George are 21 de luni și va urca într-o bună zi pe tronul țării.

H de la Hiperemeză gravidică: Ca și la prima sarcină, Kate a suferit de hiperemeză gravidică, formă severă de greață și vărsături.

I de la Internet: Rețelele de socializare au luat foc la nașterea prințului George.

I de la Iordan: Bebelușul va fi botezat cu apă din Iordan — unde a fost botezat Iisus de către Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei.

K de la Kate: Mama (33 de ani) l-a întâlnit pe William în 2001, la Universitatea St Andrews din Scoția.

N de la Norfolk: În această regiune s-au hotărât să se instaleze Kate și William, la Anmer Hall, pe proprietatea regală Sandringham, pentru a fi departe de atenția presei.

O de la Ordinea succesiunii: Bebelușul care se va naște va fi al patrulea în ordinea succesiunii la tron, după fratele sau mai mare, George.

O de la ONE A: Este numele apartamentului pe care îl ocupă Kate și William în palatul Kensington, reședința lor londoneză, renovată cu cheltuieli mari.

P de la Prenume: La cota pariurilor, balanța înclină spre Alice, Charlotte sau Elisabeth dacă este fetiță, numele favorite în cazul că va fi băiat fiind James, Arthur sau Philip.

R de la Regină, care va avea al cincilea strănepot.

R de la Royal Mint, monetăria britanică ce va oferi o monedă de argint de un penny (1,39 cenți) unui număr de 2.105 de bebeluși născuți în aceeași zi cu bebelușul regal.

S de la St Mary’s Hospital: Kate va naște din nou la spitalul londonez privat St Mary’s, unde se plătesc 8.200 de euro pe noapte, cu o reducere de 10% la nașterea celui de-al doilea copil la clinică. Cheltuielile de examinare și asistență sunt evaluate la circa 8.300 de euro.

T de la Titlu: Bebelușului i se va spune Alteța Sa Regală prințul sau prințesa de Cambridge, tatăl său, William, fiind duce de Cambridge.

T de la Tun: Venirea pe lume a copilului va fi salutată prin 62 de salve de tun trase din Turnul Londrei și 41 din Hyde Park.

U de la Universal: Reprezentanți ai presei din lumea întreagă vor sta în fața maternității pentru a face prima fotografie bebelușului.

V de la Vizite: Copilul va face obiectul unei avalanșe de vizite pentru a-i marca nașterea.

W de la William: Fiul cel mare al prințului Charles vrea să fie un ‘tată normal’. Pilot de elicopter de salvare, el a luat un concediu până în 1 iunie pentru a fi alături de soție și viitorul bebeluș. În plus, vrea să asiste la naștere.

XX sau XY: Kate și William au decis să păstreze secretul în privința sexului celui de-al doilea copil al lor.

Z de la Zaza: Este numele cocktailului favorit al reginei Elisabeta a II-a, pe bază de vermut și gin, suverana britanică urmând să sărbătorească și ea evenimentul.