Inedit: Cea mai mare GARĂ din lume, mai radioactivă decât o CENTRALĂ NUCLEARĂ VIDEO

Cea mai mare gară din lume, Gara principală din New York, are un nivel al radiaţiilor mai mare decât cel dintr-o centrală nucleară. Cu 44 de peroane şi 67 de linii, dispuse pe două nivele, este considerată cea mai mare din lume, fiind utilizată zilnic de peste 500.000 de oameni.

15 mai 2013, 09:03

Principala gară din New York este locul public care emite cele mai multe radiații din lume. Din cauza faptului că este construită în întregime din granit, nivelul radiaţiilor depăşeşte limita admisă într-o centrală nucleară. Cu toate acestea, ea nu este periculoasă pentru oameni, potrivit Word Nuclear.

Pereţii clădirii au fost construiţi în întregime din granit, o piatră care conţine cantităţi mari de uraniu şi potasiu, substanţe radioactive. Fiind considerată cea mai mare gară din lume, după numărul de peroane, având 44 de platforme şi 67 de linii de tren, dispuse pe două nivele, pereţii ajung să emită un mare nivel de radiaţii. Acoperind o suprafaţă de peste 19 hectare, cu un trafic de peste jumătate de milioane de persoane în fiecare zi, clădirea nu este periculoasă pentru cei care o frecventează. 

Inedit este faptul că nivelul de radiaţii emis de cantitatea de granit din această gară este mai mare decât cel admis într-o centrală nucleară. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu clădirea Capitolului, tot din America. Cu toate acestea, ambele clădiri sunt sigure, lucru care arată cât de stricte sunt măsurile în privinţa centralelor atomo-electrice.