INEDIT: Lucruri mai puţin ştiute despre Klaus Iohannis

Informaţii inedite ies la iveală despre Klaus Iohannis. Preşedintele ales este un mare iubitor de trandafiri şi ani la rând a făcut naveta pe bicicletă.

18 nov. 2014, 07:35
INEDIT: Lucruri mai puţin ştiute despre Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a răsturnat toate pronosticurile şi a câştigat alegerile prezidenţiale 2014, la diferenţă de aproape zece procente. A fost record de alegători: aproape 11,5 milioane de persoane, adică 61,25%, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1996, când au votat 76 la sută dintre români. 

CITEŞTE ŞI: Cum răspunde Klaus Iohannis unui şofer care-l claxonează într-o parcare VIDEO FUNNY

Acum, lucruri mai puţin cunoscute despre familia lui Klaus Iohannis au ieşit la iveală, potrivit click.ro.

A luat cursuri de dansuri şi bune maniere. În timpul facultăţii, viitorul preşedinte a locuit într-o cameră de cămin de 15 mp, împreună cu alţi 6 studenţi, toţi saşi. Colegii îl descriu ca un tip manierat şi politicos, care la un moment dat chiar s-a înscris la un curs de dansuri şi bune maniere.

A ieşit în stradă la Revoluţie. „În 1989, am ieşit şi eu în stradă, împreună cu toţi ceilalţi oameni care au urmat imediat semnalul dat la Timişoara”, a povestit Klaus Iohannis.

Noul preşedinte este foarte priceput în gospodărie. Îi place să meşterească, repară tot ce e nevoie în casă, grădină şi pivniţă, ba chiar şi-a pus singur gresie şi faianţă.

Părinţii săi au emigrat în Germania după 1989. „Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Ei au plecat în Germania fiind deja pensionari”, declara Klaus Johannis într-un alt interviu. Acum, Gustav ­Heinz Johannis şi mama viitorului preşedinte trăiesc ­într-un orăşel numit ­Würzburg şi-i trimit fiului ciocolată şi cafea de Crăciun.

Nu a gătit niciodată. „Cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”, a recunoscut primarul Sibiului.

Drumeţiile şi trandafirii sunt pasiunile sale. Primarului Sibiului are o grădină superbă plină de trandafiri, pe care i-a botezat. Grădinăritul e cea mai relaxantă activitate a sa.

30 de ani a mers la serviciu pe bicicletă. Pe vremea când era profesor  „de ţară” străbătea doi kilometri pe uliţele desfundate indiferent de vreme. Nici când a ajuns primar nu a renunţat la acest obicei.

CITEŞTE ŞI. Noua primă doamnă a României: Cine este Carmen Iohannis şi ce se ştie despre ea