Inedita frescă a unei biserici ORTODOXE: Iadul este reprezentat de chipurile unor personaje CELEBRE FOTO

Defuncţii filozofi germani Karl Marx şi Friedrich Engels, alături de defunctul conducător al Iugoslaviei comuniste Iosip Broz Tito se regăsesc pictaţi pe o scenă reprezentând pescari în infern pe fresca unei biserici ortodoxe din Muntenegru.

01 feb. 2014, 18:13

Marx, Engels şi Tito personifică răul în Balcani şi în mod global„, a declarat pentru AFP părintele Dragan, superiorul Bisericii Învierii unde se află fresca, potrivit Agerpres.

Citeşte şi 30 de tone de aur, descoperite în depozitele lui Tito

Pe aceasta, Tito în uniforma lui albă de mareşal şi cei doi filozofi, ideologii de frunte ai comunismului, sunt alungaţi în iad. Preotul, care nu a dezvăluit identitatea autorului acestei fresce, a subliniat că nu este pe deplin mulţumit de modul în care el a reprezentat iadul.

El /autorul/ nu ar trebui să judece în numele bisericii, cine este sortit iadului sau raiului„, a spus părintele Dragan.

Vizitatorii acestei biserici recent inaugurate au păreri împărţite despre lucrările care acoperă pereţii.

Biserica nu ar trebui să intervină în lumea seculară şi să hotărască cine merită un loc în infern sau în paradis„, a declarat Rade Stankovic, un jurist de 43 de ani.

Potrivit lui Milos, 23 de ani, care a refuzat să-şi dea numele de familie, „comunismul a provocat multe rele”.

Citeşte şi Fresce din secolele XV- XVI, descoperite în trei biserici din judeţele Sibiu şi Mureş

Oameni au fost ucişi în numele ideologiei promovate de Marx, Engels şi simpatizanţii lor„, a argumentat el.

Biserica, a cărei construcţie începută în 1993 a fost binecuvântată de trei patriarhi ortodocşi de Constantinopol Bartolomeu, defunctul Aleksi al Moscovei şi defunctul patriarh sârb Pavle, nu este singura din Muntenegru ce are pe pereţi portrete de personalităţi ale secolului XX.

La Ostrog, una dintre cele mai celebre mănăstiri din ţară datând din secolul al XV-lea, Adolf Hitler, Lenin şi Tito sunt pictaţi împreună şi reprezintă trădători pe o scenă dedicată lui Iuda.