Infidelitatea sub lupă: Cum privesc bărbaţii şi femeile ÎNŞELATUL

Un studiu recent făcut de cercetătorii americani din Kansas a demonstrat că mai mult de jumătate dintre bărbaţi sunt mai afectaţi dacă partenera are o aventură sexuală, decât dacă aceasta i-ar fi fost infidelă emoţional. Cu toate acestea, la femeie, datele problemei se schimbă.

16 mart. 2014, 14:12
Infidelitatea sub lupă: Cum privesc bărbaţii şi femeile ÎNŞELATUL

Cercetătorilor americani de la Universitatea de Stat din Kansas au publicat studiul în revista Evolutionary Psychology şi a fost efectuat după ce 477 de persoane adulte, bărbaţi şi femei, au acceptat să răspundă la mai multe chestionare, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Femeile au găsit BĂRBATUL PERFECT. Iată ce trăsături trebuie să aibă acesta

Americanii au descoperit o serie de lucruri inedite privind modul în care persoanele de sex diferit văd înşelatul. Astfel, în cazul bărbaţilor, doar o treime au afirmat că legătura emoţională a partenerei cu alt bărbat le produce mai multă suferinţă decât o aventură sexuală. În acelaşi timp, patru cincimi dintre femei au afirmat că s-ar simţi mai geloase dacă partenerul lor s-ar îndrăgosti de altă femeie decât dacă acesta ar avea o relaţie extraconjugală bazată exclusiv pe sex.

Citeşte şi Stresul face femeile urâte? De ce ocolesc barbaţii femeile stresate

Persoanele implicate în studiu au fost intervievate cu privire la diferite scenarii despre infidelitate emoţională şi sexuală, iar, la final, au fost întrebaţi care dintre acestea li se pare mai dureroasă. În general, sexul frumos a considerat că infidelitatea emoţională a partenerilor era mai dureroasă decât infidelitatea fizică.

În acelaşi timp, privind bărbaţii, dacă femeia se îndrăgostea de bărbatul cu care avea o relaţie extraconjugală, partenerul de viaţă se simţea mai ofensat de infidelitatea fizică decât de implicarea emoţională a partenerei.