Înfiorător. Un hocheist a rămas paralizat permanent, după ciocnirea cu un adversar VIDEO

Un jucător elveţian de hochei pe gheaţă, victimă a unei ciocniri violente cu un adversar la un meci de ligă secundă, marţi seară, a rămas paraplegic după acel accident, a anunţat clubul sportivului, Olten.

07 mart. 2013, 15:34
Înfiorător. Un hocheist a rămas paralizat permanent, după ciocnirea cu un adversar VIDEO

Hochesistul Ronny Keller, de la formaţia de liga a doua elveţiană Olten, a fost propulsat cu capul în balustrada patinoarului, după ciocnirea violentă cu un adversar. Potrivit AFP, citată de agenţia Mediafax, sportivul a rămas nemişcat pe gheaţă şi s-a plâns imediat că nu îşi mai simte picioarele. El a fost transferat la centrul elveţian pentru paraplegici din Nottwil, unde a fost operat, însă diagnosticul de joi al medicilor a confirmat temerile în privinţa lui Keller.

Ca urmare a unei accidentări grave a lui Ronny Keller la a patra vertebră dorsală, paraplegia va fi permanentă„, a anunţat medicul Michael Baumberger, citat într-un comunicat al clubului elveţian.

Jucătorul în vârstă de 33 de ani nu a suferit leziuni cerebrale şi va putea părăsi secţia de terapie intensivă în câteva zile. „Este conştient, capabil să vorbescă normal şi a fost informat în legătură cu consecinţele accidentului„, se menţionează în comunicat.

O procedură disciplinară a fost deschisă împotriva celui care l-a accidentat grav pe Keller, jucătorul echipei Langenthal, Stefan Schnyder.