Influencerii din România, impresionați de războiul din Ucraina. Adelina Pestrițu le sare în ajutor refugiaților

Adelina Pestrițu este unul dintre influencerii din România impresionați până la lacrimi de situația din Ucraina. Tocmai de aceea, vedeta vrea să le întindă o mână de ajutor refugiaților ucraineni care au ajuns în România.

26 feb. 2022, 15:18

Adelina Pestrițu este este profund impresionată de tragedia care are loc în Ucraina, după decizia lui Putin de a ataca țara.

Vedeta se simte neputincioasă, ca noi toți, de altfel, în această situație, și tocmai de aceea încearcă pe cât poate să le întindă o mână de ajutor semenilor din Ucraina.

Adelina Pestrițu a lansat un mesaj pe rețelele sociale în care precizează că se oferă să ”adopte” o mamă împreună cu copiii ei și să aibă grijă de aceștia la București.

Ba chiar mai mult, în situația în care oamenii nu și-ar dori să vină în Capitală, aceasta se oferă să le trimită alimente și obiecte de strictă necesitate.

”Vă rog să mă ajutați să găsesc o mamă alături de copiii ei, de care să am grijă în următoarele luni. Dacă cineva vrea să vină în București și să stea aici o perioadă, vă rog să-mi dați mesaj. Îi voi ajuta să ajungă în București și odată ajunși aici, mă voi ocupa integral de ei până când se vor putea întoarce acasă.

Dacă statutul acestor oameni nevinovați nu permite ca ei să ajungă în București și să îi am în grijă, vă rog să mă direcționați către organizațiile umanitare prin intermediul cărora pot trimite mâncare și alimente de strictă necesitate”, a scris Adelina Pestrițu pe Instagram.

Raed Arafat, avertisment către refugiații ucraineni

Arafat trage un semnal de alarmă și a lansat un mesaj în spațiul public prin care atrage atenția asupra persoanelor care vor să profite de pe urma refugiaților ucraineni ajunși în România, în ultimele zile.

Întrebat cum se pot proteja oamenii de hoţi, şeful DSU a răspuns: „În primul rând, să intre în legătură cu cei care sunt îmbrăcaţi oficial şi care sunt cei care clar că lucrează în mod oficial şi organizat. Dacă te abordează cineva care nu ştii cine este, nu are nimic pe el, nu ştii ce reprezintă, ai grijă. Sunt oameni care asigură asistenţa care sunt îmbrăcaţi în echipamente ISU sau din partea societăţii civile, Crucea Roşie. Dacă vine cineva care nu ştii cine este, nu ştii ce caută, atunci să ai grijă să te protejezi”.