Informare meteorologică, valabilă până marţi. Lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece

Sunt noi alerte de vreme extremă de la meteorologi. De luni dimineaţă până marţi seara vom avea precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare. Vremea va fi deosebit de rece, favorizând apariţia poleiului. 

18 mart. 2018, 10:05

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21. Temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Ger năpraznic, ninsori şi viscol în mare parte din ţară

Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând să fie afectate 32 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, intră în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând râurile din 24 de judeţe.