INFORMARE METEOROLOGICĂ: vânt puternic, ninsori viscolite şi răcire accentuată în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti

ANM a transmis o informare meteorologică de intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi răcire accentuată, valabilă în intervalul 12 decembrie, ora 16:00 – 13 decembrie, ora 14:00. Poliţia recomandă conducătorilor auto să adapteze stilul de şofat la noile condiţii meteo. 

12 dec. 2016, 08:50
INFORMARE METEOROLOGICĂ: vânt puternic, ninsori viscolite şi răcire accentuată în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti

În intervalul 12 decembrie, ora 16:00 – 13 decembrie, ora 14:00, temporar vor fi precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80…90 km/h şi va fi viscol. În Moldova, Dobrogea şi Muntenia (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti), local, vântul va depăşi la rafală 50… 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marţi spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) în nordul, nord-estul, centrul ţării, local în sud şi pe arii mai restrânse în rest.

Având în vedere informarea meteorologică de vreme rea (intensificări ale vântului, ninsori viscolite mai ales la munte și răcire accentuată), emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 12 decembrie, ora 16.00 – 13 decembrie, ora 14.00, Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să circule prudent, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare în mers și, în condițiile unui carosabil alunecos, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare și să utilzeze cu precădere frâna de motor.

Poliţiştii atenţionează, de asemenea, conducătorii auto că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.

CAUCIUCURI DE IARNĂ. Cât costă echiparea maşinii cu anvelope de iarnă. Varianta ieftină şi varianta mai scumpă