Informaţia care a stupefiat Internetul: S-a descoperit adevăratul cadavru al lui Elvis Presley FOTO VIDEO

Reţelele de socializare au intrat în agitaţie după ce s-a descoperit cadavrul unui bărbat de 80 de ani, sub un pod din San Diego, despre care s-a spus că ar fi fost cadavrul lui Elvis Aaron Presley, nimeni altul decât faimosul rege al rock-ului.  Informaţia a devenit virală pe Internet, "atestând" că regele muzicii rock ar fi trăit până de curând.

02 feb. 2015, 17:34

Ştirea „bubuitoare” despre descoperirea cadavrului lui Elvis Presley a fost publicată iniţial pe site-ul  Empire News. După publicare, a devenit virală pe Internet. Empire News este o publicaţie online satirică şi nu este la prima „experienţă” de acest gen. 

Dar totul a pornit de la identificarea cadavrului aproape descompus al bărbatului despre care s-a aflat că era un biet om al străzii. Nicio persoană care a venit să recunoască trupul neînsufleţit al bărbatului nu îi ştia numele adevărat. Cei care îl cunoşteau îi spuneau Jessie. Astfel, anchetatorii au decis să îi facă analizele genetice şi s-ar fi dovedit că bărbatul necunoscut ar fi avut, conform unor baze de date, identic cu cel al lui Elvis Presley.

Evident, raportul investigaţiilor genetice era fals. „Am crezut că cineva, undeva, cândva, în sistem, ne-a făcut o glumă”, a povestit tehnicianul laboratorului, Robert Brensdale, care a mai spus că el şi asistenta lui, Madeleine Hedgespeth au început să râdă după ce computerul a afişat pe monitor ADN-ul şi numele unicului Elvis Aaron Presley, regele rock-ului.

Citeşte şi Fotografii de COLECŢIE cu Elvis Presley înainte să devină Regele Rock ‘n’ Roll-ului GALERIE FOTO

Iar ca tacâmul să fie complet, acesta includea şi o „declaraţie” a FBI, în care se menţiona că Elvis Presley şi-a dorit, la un moment dat, să ducă o viaţă anonimă. Mai mult decât atât, Elvis devenise prieten cu preşedintele Richard Nixon, iar acesta îl pusese pe artist într-un program de protecţie a martorilor (nu se ştie însă pentru ce) începând din 1977.

De-a lungul vremii, astfel de poveşti despre Elvis au tot circulat. Oricum, şi la ora actuală, 7% dintre americani cred că Elvis trăieşte şi că în sicriul cu trupul lu neînsufleţit, îngropat în Graceland, ar fi fost pus un manechin de ceară care îl întruchipa pe regele rock-ului, iar acesta ar fi fugit de fapt cu un avion, în Buenos Aires, cu două ore înainte de anunţul oficial al morţii sale. S-a spus că fusese văzut pe aeroport, la îmbarcare, cu un bilet de avion în mână, emis pe numele John Burrows.

Cu toate că informaţia difuzată pe Internet a fost o glumă, aceasta a făcut furori şi de data aceasta. Autorii glumei au recunoscut acest lucru, mai ales că nu sunt la prima încercare de acest fel, ci, din contră, recunosc că produc asemenea scenarii fanteziste. Acesta a fost şi rodul articolului publicat înaintea unei date memorabile: la 8 ianuarie, anul acesta, Elvis ar fi împlinit 80 de ani. El a murit în data de 16 august, 1977, în urma unei aritmii cardiace.