Informaţie bombă în cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu oasele găsite de jurnaliştii România TV în lizera pădurii

Oasele găsite de jurnaliştii România TV în liziera unei păduri de lângă Caracal fac parte din primul lot de rămășițe găsite de anchetatori, la indicațiile lui Gheorghe Dincă. Este rezultatul pus la dosar de către anchetatori, a declarat la România TV Carmen Obârşanu, avocatul familiei Luizei Melencu. Pe de altă parte, Gheorghe Dincă va fi audiat joi de procurorii DIICOT, după ce a cerut, în scris, să fie dus de urgență în fața procurorilor deoarece vrea să-şi schimbe declaraţia cu privire la Luiza.

07 ian. 2020, 13:42
Informaţie bombă în cazul Caracal. Ce s-a întâmplat cu oasele găsite de jurnaliştii România TV în lizera pădurii

Avocatul familiei Melencu a declarat, la România TV, că în dosarul de la DIICOT privind dispariţia Alexandrei şi Luizei apare şi un raport cu privire la oasele găsite de jurnaliştii România TV în liziera padurii de lângă Caracal.

„Domnul Gradinaru va felicit pentru descoperire. Dvs. cu colegul v-ati dus la liziera in octombrie si ati gasit resturile acelea. Acum in baza unui raport de expetiza s-a constatat că acele resturi fac parte din resturile descoperite cu cateva luni inainte din acelasi lot de resturi. Sunteti mentionati in raportul de expertiza. Am vorbit şi cu colegul meu si el spune la fel. O sa incercam sa il convingem sa recunoasca adevarul, dar daca eram ajutati mai mult de procurori era bine. Trebuie sa incercam noi. (…) Asa cum scrie el in cerere cere sa fie audiat de urgenta si domnii de la Parchet numai ca pe o urgenta nu o trateaza. Cererea a fost eliberata de la arest in data de 6 ianuarie si DIICOT o inregistreaza pe 7 ianuarie dupa ce am zis ca ma adresez lui Iohannis pentru refuz. E originalul la dosar. (Cererea n.red.) e intr-un stil specialist, dar scrisul se aseamana cu cel din agende. Se poate sa fie si copiata dintr-o ordonanta. Nu e facuta din memorie de el”, a declarat Carmen Obârşanu, la România TV.

Jurnaliștii România TV au făcut descoperirea exact în locul în care Gheorghe Dincă îi condusese pe criminaliștii din anchetă.

Adevărul despre oasele găsite în lizieră nu s-a aflat nici până acum. S-a constatat doar că toate rămășițele identificate fac parte din același lot. Avocații familiilor Alexandrei și Luizei speră, acum, să-l facă pe Dincă să spună, în sfârșit, adevărul despre ce s-a întâmplat cu fetele.

Solicitarea trimisă luni dimineața de Gheorghe Dincă, din arestul Poliției Capitalei, prin care cere să fie reaudiat în privinţa dispariţiei Luizei a fost înregistrată marți la DIICOT. Procurorii au stabilit să-l audieze joi. Mama Luizei nu va participa la reaudierea lui Gheorghe Dincă, dar își pune toate speranțele în noua mărturisire. Urgența cererii lui Dincă rămâne, însă, un mister.