Informaţie ŞOCANTĂ în cazul avionului rusesc prăbuşit în Egipt: Statul Islamic revendică doborârea aeronavei

Gruparea jihadistă Stat Islamic din Egipt a revendicat catastrofa aviatică din Sinai, unde un avion rusesc cu pasageri veniţi din vacanţă, din Egipt, s-a prăbuşit în Sinai.

31 oct. 2015, 14:55

Avionul rusesc s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă, la nici o jumătate de oră de la decolarea de pe aeroportul din Cairo. Potrivit primelor informaţii, pilotul pierduse legătura radio.

În urma acestui accident, toţi pasagerii şi membrii echipajului cursei charter au murit. În total, sunt 224 de morţi, între care şi copii.

Ulterior, după ce avionul prăbuşit a fost găsit, gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat prăbuşirea avionului, anunţând pe Twitter că ea ar fi doborât aeronava cu turişti ce urma să ajungă în Sankt Petersburg.

„Soldaţii Califatului au reuşit să doboare un avion rusesc în Provincia Sinai, care transporta peste 220 de turişti, care au pierit cu toţii” a anunţat, pe Twitter, gruparea jihadistă care este foarte activă în acea parte a Egiptului.

Citeşte şi Avion rusesc, cu peste 200 de oameni la bord, prăbuşit în Egipt. Niciun supravieţuitor UPDATE

Jihadiştii au făcut cunoscut faptul că au recurs la acest gest ca răspuns la intervenţia Rusiei în Siria.
Revendicarea Statului Islamic nu a fost deocamdată verificată. 

Epava avionul a fost găsită într-o zonă montană din provincia Nord-Sinai, a anunţat premierul egiptean, Cherif Ismail. Zona este recunoscută ca fiind un bastion al ramurei egiptene a organizaţiei jihadiste islamic, Stat Islamic, care a comis numeroase atentate vizând forţele de securitate.

În cazul de faţă, referitor la revendicarea SI, experţii nu dau crezare revendicării jihadiste, afirmând că ipoteza doborârii este puţin probabilă, dat fiind că aparatul de zbor se aflşa la o altitudine mare – 9.144 de metri – în momentul când a pierdut contactul radio şi nu ar fi putut fi atins de nicio rachetă trasă de la sol, mai scrie 7sur7.be.

Nici  Moscova nu crede în ipoteza unui atac terorist cu rachetă din partea jihadiştilor. Ministerul rus al Transporturilor a calificat ca fiind „neveridice” informațiile că avionul Airbus 321 a fost ținta unui atac terorist.

Cel mai recent accident de avion de acest gen, din Egipt, datează din ianuarie 2004, când un Boeing 737 al companiei egiptene Flash Airlinea s-a prăbuşit în Marea Roşie, la câteva minute de la decolare de pe aeroportul Charm al-Sheikh. 148 de persoane au murit atunci, între care 134 erau turişti francezi.