Informaţie surprizătoare: Avionul cu turişti ruşi prăbuşit în Egipt s-a DEZINTEGRAT în AER

Avionul rusesc care avea la bord 224 de oameni s-ar fi dezintegrat în aer, înainte de a se prăbuşi în Egipt, într-o zonă muntoasă din deşertul Sinai, dezvăluie o oficialitate a unei agenţii aviatice ruse cu sediul la Moscova.

02 nov. 2015, 07:43
Informaţie surprizătoare: Avionul cu turişti ruşi prăbuşit în Egipt s-a DEZINTEGRAT în AER

Directorul Comitetului Interguvernamental al Aviaţiei, Viktor Sorocenko, a declarat că „distrugerea aparatului de zbor s-a produs în aer, iar resturile avionului s-au răspândit pe o suprafaţă de 20 de kilometri pătraţi”, adăugând că „este prea devreme pentru concluzii”. Sorocenko a făcut aceste declaraţii la un post de televiziune rus din Cairo.

Comitetul din Moscova reprezintă guvernele unui Commonwealth al Statelor Independente ce grupează alături de Rusia unele dintre fostele republici sovietice, informează Reuters.

Specialiştii egipteni vor analiza conţinutul celor două cutii negre ale avionului care au fost recuperate după catastrofă.

Citeşte şi Avionul rus prăbuşit în Egipt: Au fost găsite 163 de cadavre. Zona de căutare s-a extins

Avionul Airbus A321 avea la bord 224 de persone – pasageri şi membri ai echipajului. Turiştii pe care îi trasnporta erau ruşi şi petrecuseră o vacanţă în staţiunea Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, urmând să aterizeze la Sankt Petersburg.

Autorităţile ruse au ordonat companiei Kogalymavia, operatorul aparatului care s-a prăbuşit, să nu mai zboare cu avioane de acest timp până când ancheta asupra prăbuşirii avionului în Egipt nu se vor încheia.

Jihadiştii din gruparea Stat Islamic au informat printr-un mesaj pe Twitter, la câtva timp după prăbuşirea avionului cu turişti ruşi, că ar fi doborât aeronava Airbus 321, voind să stragă astfel atenţia că raidurile Rusiei împotriva grupării jihadiste nu sunt binevenite în Siria.