Informaţii de ULTIMĂ ORĂ în cazul Caracal. Tonel Pop: Se va retranscrie apelul la 112 al Alexandrei

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a susținut că a găsit informații noi în cazul de la Caracal. Acesta a precizeazat că a ascultat cu anchetatorii discuțiile Alexandrei de la 112 și a găsit elemente noi în acest caz. Mai mult, avocatul subliniază faptul că apelul Alexandrei la numărul de urgenţă se va retranscrie.

11 sept. 2019, 11:33
Informaţii de ULTIMĂ ORĂ în cazul Caracal. Tonel Pop: Se va retranscrie apelul la 112 al Alexandrei

Tonel Pop a declarat că miercuri a studiat din nou o parte din dosar, inclusiv transcriptul discuției Alexandrei de la 112.

„Am studiat din nou o parte din dosar, s-a revenit o colaborare profesionala si principiala cu procurorul de caz si cu ceilalti procurori. Am studiat impreuna cu procurorii din nou transcripturile de la 112, conversatia Alexandrei care s-a inregistrat pe robotul STS. Am invederat procurorului de caz aumite aspecte, se fac reverificari si se va retranscrie, reasculta partea audio. Am evidentiat lucruri importante care pot avea o importanta deosebita in economia cazului. Maine se vor relua audierile lui Dincă, procurorii vor analiza si asistenta avocatului din oficiu, de cate ori a plecat in timpul sedintei de interogatoriu, in ce zile, prin verificarea inregistrarilor audio-video care sunt in incaperea de ancheta. Vor reface eventual actele ce pot fi viciate pentru a nu ne trezi peste cativa ani ca se anuleaza tot sau ca vom fi la CEDO condamnati (…) Sunt elemente care tin de transcripturi, ele vor fi reverificate si am evidentiat lucruri care pot schimba directia anchetei”, a explicat Tonel Pop.

La ultimele audieri dosarul Caracal s-a complicat şi mai mult, deoarece Gheorghe Dincă nu mai recunoaşte povestea spusa anterior privind uciderea Luizei, informează România TV. Mai mult, barbatul care i-a dus pe anchetatori la liziera unei păduri unde susţine că a aruncat saci cu cenuşă şi resturi umane rezultate în urma arderii unei alte victime în afară de Alexandra, spune acum că nici nu o recunoaşte pe Luiza din fotografii. De-a lungul anchetei, cercetarea la faţa locului şi analizele efectuate de INML pe probe biologice recoltate din locuinţa monstrului din Caracal au scos la iveala faptul ca Luiza Melencu s-a aflat în casa groazei. De precizat, însă, că Gheorghe Dincă nu s-a referit la cadavrul calcinat găsit în liziera de pădure că ar fi fost al Luizei Melencu, ci a vorbit despre „fata din luna mai”. Luiza Melencu a dispărut pe 14 aprilie 2019, din Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă.

Schimbarea declaraţiilor principalului suspect în cazul dispariţiei Luizei Melencu complică foarte mult lucrurile, iar ancheta ar putea fi reluată de la zero.