Informații grave despre Clotilde Armand. Primarul USR poate ajunge la închisoare

Clotilde Armand merge dintr-un scandal în altul. Primarul Sectorului 1 ar putea intra pe mâna procurorilor. 

06 sept. 2022, 08:34
Informații grave despre Clotilde Armand. Primarul USR poate ajunge la închisoare

Fostul primar PSD este revoltat. Avocații lui Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1 în perioada 2016-2020, cer punerea sub acuzare a USR-istei Clotilde Armand, în dosarul Romprest.

Reprezentanții legali ai fostului edil local au transmis luni un comunicat de presă în care precizează că încheierea din 30.09.2015, pronunțată de Curtea de Apel București în dosarul nr. 6228/2/2010, rămasă definitivă prin Hotărârea nr. 2578/14.08.2018, s-a stabilit, printre altele, că Romprest are exclusivitate în ceea ce privește prestarea serviciilor de salubritate în Sectorul 1, pe toată durata contractului.

„Această soluție a instanței supreme ar conduce, în mod normal, la punerea sub acuzare a actualei Doamne primar Armand, care a încălcat această exclusivitate și a expus Sectorul 1 la plata unor despăgubiri uriașe către Romprest, ca urmare a faptului că a angajat alte societăți invocând o urgență care nu a existat”, au transmis avocații lui Daniel Tudorache.

După ce a fost acuzată public de fraudarea voturilor la alegerile din 2020, Clotilde Armand, cu dovezi care au fost prezentate în presa națională, acum edilul local a ajuns în atenția Curții de Conturi.

Potrivit raportului Curții de Conturi din 27 iulie 2022, există nereguli grave la administrația Sectorului 1 din București. Este vorba, printre altele, de contracte de salubrizare încheiate cu diferite companii, fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, se arată într-un document obținut de Gândul.

În funcție de verdictul magistraților, Clotilde Armand ar putea ajunge în spatele gratiilor.

 

Ce spun avocații fostului primar al Sectorului 1

 

Avocații lu Daniel Tudorache au redactat un document prin intermediul căruia au prezentat „bubele” primarului USR.

„În numele clientului nostru, Daniel Tudorache, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte de interes, cu privire la dosarul nr. 571/p/2019, aflat în instrumentarea DNA și cunoscut generic “Dosarul Romprest”.

1. Dosarul vizează plata serviciilor de salubritate prestate de Romprest la tarife stabilite în anul 2014 (în timpul mandatului primarului Chiliman) și aflate în vigoare și în prezent (în timpul mandatului primarului Armand, care plătește la aceste prețuri), însă singurul primar pus sub acuzație este Daniel Tudorache;

2. Curtea de Conturi a considerat ilegală ajustarea de prețuri din anul 2012, însă toate instanțele care au fost investite să judece acest aspect au MENȚINUT în vigoare actul adițional nr. 7/12.06.2012, prin care s-a stabilit ajustarea prețurilor stabilite în Contractul de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe rază administrativă a sectorului 1 nr. J077/S/30.06.2008;

3. Mai mult decât atât, prin Încheierea din 30.09.2015, pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr. 6228/2/2010* și rămasă definitivă prin Hotărârea nr. 2578/14.08.2018, s-a stabilit, printre altele, că Romprest are exclusivitate în ceea ce privește prestarea serviciilor de salubritate în Sectorul 1, pe toată durata contractului;

4. Această soluție a instanței supreme ar conduce, în mod normal, la punerea sub acuzare a actualei Doamne primar Armand, care a încălcat această exclusivitate și a expus Sectorul 1 la plata unor despăgubiri uriașe către Romprest, ca urmare a faptului că a angajat alte societăți invocând o urgență care nu a existat. Începerea urmăririi penale și sechestrul instituit împotriva fostului primar Tudorache, dar și conexarea plângerilor Romprest împotriva dnei Armand la același dosar arată a protecție față de actualul primar și încercare de suprimare a credibilității și drepturilor fostului primar, creditat cu șanse mari să recâștige funcția pierdută în 2020, într-un mod în care publicul a putut aprecia asupra corectitudinii sufragiului;

5. Favorizarea dnei Armand de către DNA și “prietenia” dintre dna Armand și instituția care ar trebui să se ocupe cu stârpirea marii corupții rezultă și din următorul fapt: “prejudiciul” a fost stabilit de dnii procurori în anul 2022 printr-o metodă “dictată” de dna Clotilde Armand printr-o postare de pe Facebook și preluată de presă în anul 2021, chiar dacă s-au comparat mere cu pere, respectiv, s-a comparat prețul din anul 2008 din Oradea cu cel din anul 2017 din Sectorul 1! Ca și o comparație, astăzi, un apartament de 2 camere în Oradea se vinde cu 40-60 mii euro, iar în Sectorul 1 cu 80-250 mii euro! Cu alte cuvinte, DNA execută întocmai și la timp!

Despre presupusă fraudă de la alegerile din Sectorul 1, NIMIC!”, se arată în comunicat.