Informaţii noi despre Elena Udrea. Când va fi discutată cererea de azil politic a fostului ministru

Au apărut informaţii noi despre repatrierea Elenei Udrea, care ar putea fi decisă chiar luni. Avocata care se ocupă de solicitarea fostului ministru pentru azil politic în Costa Rica va depune de urgenţă documentele de suspendare a sentinţei din ţară, prin care speră să convingă Comisia de la Departamentul de Migraţie să îi acorde statutul lui Udrea. Cererea de refugiat politic este ultima şansă pentru Udrea pentru a rămâne în Costa Rica. 

04 ian. 2019, 18:58
Informaţii noi despre Elena Udrea. Când va fi discutată cererea de azil politic a fostului ministru

Jurnalistul Gustavo Fallas a explicat, în exclusivitate, la România TV cum vor decurge lucrurile în Costa Rica.

„Biroul de Migraţie de aici, din Costa Rica, vor începe din nou activitatea luni după vacanţa din 24 decembrie. Atunci, cel mai probabil, Comisia de Vize şi Refugiu va analiza din nou cazurile Elenei Udrea şi Alinei Bica, cele care aşteaptă un răspuns pozitiv din partea Costa Ricăi încă de anul trecut. Atât Udrea, cât şi Bica şi-au prezentat deja motivele pentru care vor să rămână în Costa Rica într-o şedinţă pe care au avut-o anul trecut. Acolo şi-au spus motivele şi argumentele pentru care vor să rămână aici. Acum rămâne să vedem dacă cei din Comisie vor decide să le dea sau nu statutul de refugiat. Prima dată le-au respins aceste cereri, dar Tribunalul Administrativ a decis să se reverifice aceste cazuri. Ce s-ar putea întâmpla dacă le respinge din nou? Ei bine, au oportunitatea să facă din nou apel. Ba mai mult, contează pe o avocată, Vanessa Leandro, care a făcut parte din biroul Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din Costa Rica, deci ea cunoaşte foarte bine subiectul de refugiu”, a explicat jurnalistul Gustavo Fallas, pentru România TV.


Elena Udrea a scăpat de SECHESTRU după ELIBERARE. Averea URIAŞĂ a fostei „blonde de la Cotroceni”

Elena Udrea şi Alina Bica au ieşit din închisoare după ce Tribunalul Penal din Pavas a decis că pot fi eliberate în Ajun de Crăciun. Înainte de a fi eliberate, cele două au ajuns la Departamentul de Migraţie din Costa Rica pentru verificări.

Ministerul Public din Costa Rica a cerut eliberarea celor două după ce a primit din partea Ministerului de Justiţie din România documente care atestau retragerea cererilor de extrădare.

Elena Udrea, prima reacţie după ELIBERARE. Ce a spus despre revenirea în România


loading...