Informaţii ŞOCANTE: Peste 1.900 de francezi sunt implicaţi în jihad

Mai mult de 1.900 de cetățeni francezi sau rezidenți în Franța sunt implicați în jihad, cu o treime în plus față de luna ianuarie 2015, potrivit cifrelor Ministerului de Interne de la Paris, actualizate la mijlocul lunii mai, care îi recenzează pe cei care se află, s-au deplasat ori au 'veleități de plecare' în Siria și Irak, scrie cotidianul Le Monde, în ediția online de miercuri.

18 mai 2016, 12:03
Informaţii ŞOCANTE: Peste 1.900 de francezi sunt implicaţi în jihad

Printre cei care au fost ori se află încă în Irak sau în Siria, în jur de 190 sunt în tranzit, în principal în Turcia.

Aproape 250 au revenit pe teritoriul Franței și sunt, în majoritatea lor, încarcerați ori sub control judiciar, alții fiind plasați sub supraveghere.

Ministerul de Interne oferă și alte informații despre cei 650 de francezi aflați în prezent în rândurile teroriștilor: aproximativ 20 sunt ‘combatanți’ minori, alți 60 de minori — băieți și fete — sunt ‘implicați’ în jihad, dar nu se află acum în Siria ori Irak, informează Agerpres.

Aceste cifre nu îi includ pe cei ‘câteva zeci’ de copii născuți în Siria ori Irak sau plecați împreună cu părinții lor, fără a avea posibilitatea de a face o alegere, precizează Ministerul de Interne.

Acestui bilanț li se adaugă cei în jur de 175 de jihadiști francezi presupuși morți în Siria sau Irak în ultimii ani.