Informații utile despre elevatorul auto cu 2 coloane necesar în orice atelier auto

Achiziționarea unui elevator auto cu 2 coloane pentru atelierul tău auto îți poate oferi numeroase avantaje. Cu un elevator auto cu două coloane, poți ridica o mașină, un camion sau o autoutilitară ori de câte ori este nevoie pentru a efectua lucrări de întreținere sub motor sau șasiu. De asemenea, un elevator auto facilitează schimbarea anvelopelor și instalarea arcurilor lamelare.

26 feb. 2021, 18:34
Informații utile despre elevatorul auto cu 2 coloane necesar în orice atelier auto

Pentru a determina care este cel mai bun elevator auto cu două coloane, trebuie să iei în considerare motivele pentru care efectuezi o astfel de achiziție.

Desfășurarea activității în cadrul unui atelier auto

Oamenii cumpără elevatoare auto cumpără elevatoare auto din diverse motive. Unii oameni cumpără elevatoare pentru a putea lucra la vehiculele lor acasă. Alți oameni cumpără elevatoare pentru a putea oferi servicii de reparații auto în atelierele lor auto.

Dacă cumperi un elevator auto pentru uz personal – fie pentru întreținerea mașinii, fie pentru un loc de parcare suplimentar – trebuie să îți faci griji doar cu privire la restricțiile de înălțime și la cerințele de greutate ale vehiculului tău.

Dacă intenționezi să utilizezi un elevator auto pentru a-l folosi în scopuri profesionale, va trebui să iei în considerare gama de vehicule pe care ai fi dispus și capabil să le întreții. Alegerea ta finală trebuie să depindă de gama completă de servicii pe care ai de gând să le oferi, indiferent dacă îți limitezi serviciul la autoturisme sau îți extinzi serviciul la autoutilitare și camioane.

Limita de greutate

Limita de greutate a unui elevator cu coloane va determina în mare măsură gama de vehicule pe care le va putea deservi. Dacă alegi un elevator cu o capacitate cuprinsă între 3.000 și 4.000 de kilograme, vei putea eleva numai vehicule mai mici. Dacă intenționezi să lucrezi pe camioane și camionete pentru pasageri, vei avea nevoie de un elevator cu o capacitate de cel puțin 4.500 până la 5.000 de kilograme.

Spațiu pentru atelier

Deși ar fi bine să ai o suprafață mare pentru plasarea unui elevator hidraulic cu două coloane, există o varietate de elevatoare disponibile pe piață, potrivite diferitelor nevoi și cerințe de spațiu. Înainte de a decide  achiziționarea unui elevator cu două coloane, ia în considerare următorii factori ai spațiului de lucru:

Distanța față de tavan: indiferent de cât spațiu ai la dispoziție în întreaga zonă de lucru, capacitatea de a utiliza un elevator hidraulic cu două coloane va fi serios limitată dacă spațiul nu este suficient de mare. De exemplu, într-un garaj de dimensiuni normale, nu vei putea eleva o mașină la mai mult de câțiva metri de la sol. În cazul camioanelor și camionetelor, plafonul jos este și mai limitativ, mai ales dacă utilizezi un elevator pentru a lucra la cupolă.

Suprafața podelei: La fel cum înălțimea unui spațiu de lucru poate determina potențialul de utilizare a unui elevator auto, la fel pot fi lățimea și lungimea suprafeței podelei. Fie că optezi pentru un elevator automat fix ​​sau unul care se montează și se demontează după fiecare utilizare, va trebui să ai suficient spațiu pentru plasarea elevatorului și, de asemenea, pentru a te mișca în jurul vehiculului cât acesta este elevat.

Amplasare: un alt factor de luat în considerare este amplasarea elevatorului în spațiul de lucru preferat. Vrei să amplasezi elevatorul într-un colț sau în diagonală? Te-ar deranja dacă elevatorul ocupă centrul spațiului tău de lucru sau vrei să te limitezi la o anumită zonă? În funcție de preferințele tale, este posibil să ai nevoie de un atelier mai mare.

Tensiune

Dacă ții cont de criteriul legat de tensiune, există două tipuri de elevatoare:

Elevator cu două coloane monofazat.

Elevator cu două coloane trifazat.

Punte elevator cu două coloane

Brațele telescopice ale unei punți cu 2 coloane permit susținerea sub corp cu o mare precizie. Este cheia unei bune stabilități de încărcare și a accesului ușor la părțile mecanice.

Cumpărarea unui elevator cu două coloane este o decizie excelentă, deoarece te ajută să economisești bani. Prin urmare, este important să achiziționezi unul de cea mai bună calitate. Pentru a face o alegere perfectă pentru nevoile tale, îți recomandăm să intri pe eqp.ro, întrucât aici vei găsi o gamă variată de elevatoare auto cu două coloane și diverse alte echipamente utile pentru buna desfășurare a activității în atelier.