Infotrafic: Neasigurarea la schimbarea benzii de mers, posibila cauză a accidentului de pe A2

Neasigurarea la schimbarea benzii de mers reprezintă posibila cauză a accidentului produs duminică pe autostrada A2, potrivit cercetării preliminare, a declarat reprezentantul Centrului Infotrafic din cadrul IGPR, comisarul Cătălin Bocai.

13 iul. 2014, 11:55
Infotrafic: Neasigurarea la schimbarea benzii de mers, posibila cauză a accidentului de pe A2

Potrivit acestuia, şoferul unui autoturism nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers şi a intrat în autocarul în care se aflau în jur de 40 de pasageri, iar acesta s-a răsturnat după impact într-un şanţ de lângă autostradă.

Traficul în zonă este îngreunat, dar se va circula normal în aproximativ un sfert de oră, a mai precizat reprezentantul IGPR.

Un număr de 15 persoane au fost rănite în urma accidentului produs pe autostrada A2, la kilometrul 23 al sensului de mers Bucureşti-Constanţa.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a precizat că trei dintre cele 15 persoane sunt în stare ‘gravă’, iar restul par să fie rănite mai uşor, după ce autocarul respectiv în care se aflau 40 de persoane a ajuns să se răstoarne într-un şanţ de la marginea autostrăzii.

‘Unul dintre răniţi e în comă post-traumatică şi a fost intubat. E şi o persoană cu politraumatisme, iar a treia are o fractură deschisă la braţ’, a precizat reprezentantul SMURD.

La faţa locului s-au deplasat şi elicopterul SMURD, precum şi alte echipaje ale SMURD şi Poliţiei Rutiere.